Βρετανία και Γερμανία «εξυμνούν» την ελληνική ναυτιλία στον Κουρουμπλή

Με δεδομένο πως στο Σίτι του Λονδίνου εδρεύει μεγάλος αριθμός Ελληνόκτητων ναυτιλιακών εταιρειών και πως η Γερμανία υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση την σημασία του ελληνόκτητου στόλου, οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους πρέσβεις των δύο αυτών χωρών, με αντικείμενο την ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων, ήταν πολύ σημαντικές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ εξέφρασε τις ευχαριστίες για τη συμμετοχή της ελληνικής ναυτιλιακής διοίκησης στις εργασίες του 4ου Ελληνο-Βρετανικού Ναυτιλιακού Forum (Greek-British Shipping Forum) και την επικείμενη συμμετοχή του κ. Κουρουμπλή στο London International Shipping Week, στο περιθώριο του οποίου έχει προγραμματισθεί διμερής συνάντηση και με τον αρμόδιο για τα ναυτιλιακά θέματα, υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, John Hayes.

Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή προτεραιότητα που αποδίδουν στα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, όπως αντανακλώνται στο περιεχόμενο της υιοθετηθείσας από τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών των κρατών μελών της ΕΕ, Διακήρυξης της Βαλέτας (Μάρτιος 2017), στα περιβαλλοντικά θέματα.

Ο κ. Κουρουμπλής, αφού υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών δεσμών μεταξύ των δύο παραδοσιακών ναυτιλιακών χωρών, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συνεχισθεί η προσπάθεια αναβάθμισης των πρωτοβουλιών της Ελλάδος, για την υιοθέτηση πολιτικών για τη νησιωτικότητα, στο πλαίσιο και της τρέχουσας εσθονικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2017).

Κατά τη συνάντησή του με το νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα του εμπορίου και της οικονομίας και στη συμμετοχή του στις εργασίες του 10ου Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Γερμανίας (Αμβούργο, 04.04.2017).

Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, σε σχέση με άλλα ναυτιλιακά κέντρα τρίτων χωρών, στη συνεργασία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών FRONTEX-EFCA-EMSA, σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ακτοφυλακών.

Ο Γερμανός πρέσβης υπογράμμισε τη δυναμική θέση του ελληνόκτητου στόλου και το υφιστάμενο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση στρατηγικής σχέσης συνεργασίας με την χώρα μας στον τομέα της ναυτιλίας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο υφιστάμενο επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών εταιρειών και ιδίως στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και του λογισμικού.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.