Μακρόν: Θετικό βήμα η επιστροφή στις αγορές, να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις

«Επιθυμούμε να στηρίξουμε σήμερα την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό χαρακτηρίζει τη διμερή μας σχέση», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πολιτικών ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο γάλλος πρόεδρος συμφώνησε με αυτό που είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας για την οικονομική κρίση πως «για μένα από την αρχή επρόκειτο για ευρωπαϊκή κρίση». Ο Μακρόν συνεχάρη τις προσπάθειες της Ελλάδας και τη δράση του Αλέξη Τσίπρα. «Βλέπουμε για πρώτη φορά θετικά στοιχεία να διαφαίνονται. Είναι ακόμα αδύναμα αλλά βλέπουμε ότι η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

«Για να στηρίξω την Ελλάδα θα ήθελα να στηρίξω την εμπιστοσύνη. Η επιστροφή στις αγορές ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις, το ΔΝΤ να μην προβάλλει νέους όρους και το Eurogroup να συνοδεύσει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας και να αναλάβει μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.