Σε κίνδυνο η ΚΑΕ Άρης, καταγγελία για το άρθρο 99

Καταγγελία για κατάπτωση του άρθρου 99 όσον αφορά την ΚΑΕ Άρης κατέθεσε ο νομικός, Νίκος Πετράτος, ο οποίος εκπροσωπεί πέντε πρώην παίκτες των «κίτρινων» για οφειλές πέντε μηνών και άνω.

Ο κ. Πετράτος περίμενε μέχρι τέλη Αυγούστου, χρονικό διάστημα για το οποίο είχε λάβει διαβεβαίωση πως θα γινόταν εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις οφειλές των πελατών του. Αυτό δεν έγινε και για τον λόγο αυτό προχώρησε στη συγκεκριμένη νομική ενέργεια, η οποία δίνει περιθώριο μερικών μηνών στην ΚΑΕ για να βρεθεί λύση, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Την καταγγελία υπογράφουν οι Κώστας Χαραλαμπίδης, Νίκος Αργυρόπουλος, Φάνης Κουμπούρας, Δήμος Ντικούδης, Αντριου Μπετς, καθώς επίσης και ο ατζέντης του τελευταίου. Σε όλους οφείλονται δόσεις πέντε μηνών, στον Μπετς επτά.

Διαβεβαιώσεις από την ΚΑΕ

Βάσει των όσων προκύπτουν, οι «κίτρινοι» πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 27.500 ευρώ μέσα σε 5 ημέρες ή να συμφωνήσουν με τους παίκτες για σταδιακή καταβολή. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, διαβεβαιώνουν πως θα τηρηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν με τον κ. Πετράτο και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το άρθρο 99, ιδίως να εκπέσει η ΚΑΕ από το άρθρο 99.

Παραιτήσεις από τη διοίκηση

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι παραιτήσεις του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά και του μέλους του Δ.Σ. της εταιρίας, Στάθη Ρούσου. Μάλιστα, με επιστολή του ο κ. Αρβανίτης είχε τονίσει ότι «αδυνατώ πλέον να νομιμοποιώ πρακτικές που επιβαρύνουν οικονομικά» την ομάδα.

Η επιστολή του Λευτέρη Αρβανίτη αναφέρει:

«Προς το ΔΣ της "ΚΑΕ ΑΡΗΣ"

Το Μάϊο του 2015 έχοντας την ευθύνη της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανατέθηκε η λειτουργία της και οι μετοχές στο Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος παρουσίασε ένα αξιόπιστο πλάνο με ευοίωνες προοπτικές για την αγωνιστική πορεία και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Είναι γεγονός ότι κατά το αρχικό διάστημα που άσκησε διοίκηση μέχρι και το μήνα Οκτώβριο του έτους 2016 ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Ατυχώς όμως έκτοτε, για λόγους που αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο το Νίκο Λάσκαρη και δεν σχετίζονται με την "ΚΑΕ ΑΡΗΣ", ο μεγαλομέτοχος επέδειξε αδυναμία να ανταποκριθεί στις διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, με αποτέλεσμα την αγωνιστική στασιμότητα και τη διόγκωση των οφειλών της προς τρίτους.

Ενδεικτική και μόνο της συνεχιζόμενης αδυναμίας του είναι η άσκηση πλήθους προσφυγών καλαθοσφαιριστών κατά της "ΚΑΕ ΑΡΗΣ". Οι διαρκείς υποσχέσεις και η επιθυμία μου να μην διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου επέβαλλε σε εμένα την παραμονή μου μέχρι σήμερα.

Η πολυετής παρουσία μου στη διοίκηση της "ΚΑΕ ΑΡΗΣ" και η ενεργή συμμετοχή μου στην προοπτική εξυγίανσης με την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 υπαγορεύτηκε από τα ανιδιοτελή Αρειανά μου αισθήματα, παρότι επέφερε την ανάληψη ευθύνης για υποχρεώσεις της εταιρείας και με την προσωπική μου περιουσία για χρέη που δεν δημιούργησα εγώ. Πλην όμως, η παρατεινόμενη αδυναμία του μεγαλομετόχου σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διόγκωση των χρηματικών οφειλών της εταιρείας επιβάλλει την απεμπλοκή μου, με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μου παρέχεται η παραμικρή δυνατότητα θετικής προσφοράς από τον Ιούνιο του 2016 και ως εκ τούτου αδυνατώ πλέον να συνδράμω και να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πρακτικές οι οποίες επιβαρύνουν κι άλλο οικονομικά την "ΚΑΕ ΑΡΗΣ".

Για τους λόγους αυτούς υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της "ΚΑΕ ΑΡΗΣ".

Καλώ ευγενικά τον μεγαλομέτοχο της ‘’ΚΑΕ ΑΡΗΣ’’ Ν.Λάσκαρη να πάρει τις αποφάσεις και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει ώστε η ομάδα να βγει από την κρίση.

Με Αρειανούς χαιρετισμούς Λευτέρης Αρβανίτης».

Δεν τις έκανε δεκτές ο Λάσκαρης

Ωστόσο, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Νίκος Λάσκαρης δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των Αρβανίτη και Ρούσου, τους κάλεσε να αναθεωρήσουν και τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της εταιρίας.

Η δήλωση του Νίκου Λάσκαρη, αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΑΡΗ ότι δεν κάνουμε αποδεκτές τις παραιτήσεις των κ.κ. Ελευθέριου Αρβανίτη από τη θέση του Προέδρου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε και Στάθη Ρούσσου από τη θέση του μέλους της Κ.Α.Ε.. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να κλείσουμε όλα τα ανοικτά θέματα της ομάδας μας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για μας. Εντός του Οκτώβρη έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.».

Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.