Η χειρότερη ίσως κακοποίηση που είδαμε ποτέ. Το adespoto.gr επιλέγει να ΜΗΝ δημοσιεύσει τις φωτογραφίες που συγκλονίζουν. Η γάτα σίγουρα πέρασε ώρες μαρτυρίου και αφόρητου πόνου…


Την ανακάλυψε μία κοπέλα πριν μερικές μέρες στην περιοχή Κόρνου, πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Σταύρου, στην περίφραξη του αυτοκινητόδρομου.


Το πτώμα περισυλλέχθηκε από την Αστυνομία και δεν διενεργήθηκε οποιαδήποτε έρευνα.
Εμείς, αρνούμαστε να δεχτούμε την αρνητική στάση της αστυνομίας για τη διερεύνηση του θέματος και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την τιμωρία των ενόχων.


Ο P.A.W.S. δεσμεύεται να δώσει 100 ευρώ* σε όποιον μας οδηγήσει στην τιμωρία του ενόχου. Όποιος άλλος θέλει να συνεισφέρει κάποιο ποσό για την αμοιβή, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.


Τα ονόματα όλων όσων θα συνεισφέρουν σε αυτή μας την προσπάθεια θα αναγράφονται για να διατηρηθεί διαφάνεια. Για πληροφορίες καλέστε στο 99769025 (Κύπρος) όπως αναφέρει το tothemaonline.


*Πλέον το ποσό ανέρχεται σε 4.000 ευρώ ενώ ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ εξέδωσε ανακοίνωση (ενημέρωση 12/1/14):


Επειδή τα ζώα αισθάνονται, πονούν και αγαπούν…


Βάναυση κακοποίηση γάτου


Επικηρύχτηκαν οι δράστες


Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων (cat p.a.w.s) καταγγέλλει τη βάναυση κακοποίηση και θανάτωση γάτου πού έγινε στην περιοχή του Κόρνου πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Το γατί βρέθηκε κρεμασμένο πάνω στην περίφραξη που υπάρχει κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Στο κεφάλι του ήταν καρφωμένη μια τρίαινα ψαροντούφεκου ενώ το είχαν διαπεράσει και με ένα σκουπόξυλο από το στόμα.


Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία Κοφίνου η οποία περισυνέλλεξε το νεκρό ζώο και όπως μας δηλώθηκε γίνονται έρευνες για εντοπισμό των υπεύθυνων αυτής της βάναυσης πράξης.


Το νέο αυτό αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης που έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τη βάρβαρη θανάτωση σκύλου που τον έσερνε ο ιδιοκτήτης του πίσω από το αυτοκίνητο του, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση όχι μόνο των φιλοζωικών οργανώσεων και των ατόμων που αγαπούν τα ζώα αλλά και πολλών άλλων. Οι φρικιαστικές εικόνες του νεκρού ζώου που κυκλοφορούν στο
διαδίκτυο είναι σοκαριστικές. Ο Σύνδεσμος μας, σε συνεργασία με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις τον P.A.W.S (Protecting Animals Without Shelter) και την Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου (Συντονιστικό όργανο των σημαντικότερων φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων στην Κύπρο) ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν σαν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες
που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπεύθυνων αυτής της βαρβαρότητας. Ηδη έχουν μαζευτεί πάνω από 2,000 ευρώ και το ποσό ανεβαίνει συνεχώς.


Η ανοχή που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα η αστυνομία, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές έχουν οδηγήσει σε έξαρση των περιστατικών βίας και κακοποίησης των ζώων. Καλούμε τον Αρχηγό της Αστυνομία, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το Γενικό Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν οδηγίες ώστε η αστυνομία να ενεργεί με αμεσότητα και σοβαρότητα σε τέτοιες περιπτώσεις
όπως ακριβώς προνοεί και η σχετική νομοθεσία.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.