Σε 3 τέρμινα

Είναι μια πολύ γνωστή φράση της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής μαγείας ότι κάτι θα συμβεί σε «3 τέρμινα». Η λέξη τέρμινο σημαίνει διορία, προθεσμία, όριο, άρα και ένας ολόκληρος κύκλος. Στην πραγματικότητα ορίζει τον κύκλο του φεγγαριού, άρα τρία τέρμινα σημαίνει ότι κάτι θα συμβεί σε τρεις πλήρεις κύκλους του φεγγαριού μετά από την ερώτηση στον μάντη.
Όμως, τέρμινο, θα πει και ακύρωση! Αυτό σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι, τρεις φορές μετά από αποτυχία! Είναι τόσο μα τόσο σημαντικό αυτό να το καταλάβουμε, γιατί αγγίζει την ουσία της μαγικής πράξης. Και όταν λέμε μαγική πράξη, στην ουσία μιλάμε για κάτι πολύ απλό και ρεαλιστικό: για την ανάγκη του ανθρώπου να επέμβει με την θέλησή του στην ροή των γεγονότων, γιατί η μαγεία δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό.

Η επανάληψη του 3

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην μαγική δύναμη του 3. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αριθμολογία είναι ο αριθμός της αφθονίας ενώ στα Ταρώ αντιστοιχεί την γόνιμη Αυτοκράτειρα, που δεν είναι άλλη από την Αφροδίτη. Λέμε «δεν σου το είπα μια και δυο, σου το είπα τρεις» «τρεις και την κακή του μέρα» και γενικά το 3 περιέχει την έννοια της αέναης ροής, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ως σύμβολο δύναμης των φατριών την τρισκελίδα, μια παράσταση με τρία ενωμένα πόδια που σχημάτιζαν τροχό και συμβόλιζαν την αέναη ενεργειακή ροή.

Τρία τέρμινα θα πει ποτέ;

Όταν η μαγεία έχασε την αίγλη της ο όρος «3 τέρμινα» θεωρήθηκε υπεκφυγή. Οι μάντισσες όταν έλεγαν τον καφέ έβρισκαν ότι η κοπέλα θα παντρευτεί σε 3 τέρμινα, δηλαδή σε 3 μέρες, 3 εβδομάδες ή 3 χρόνια. Άρα, η απάντηση ήταν πέρα για πέρα ασαφής. Αυτό όμως δεν σηματοδοτεί ότι ξέπεσε η μαντεία αλλά οι μάντισσες! Απλά δεν ξέρανε τον κώδικα, γιατί όπως είπαμε 3 τέρμινα είναι εντελώς συγκεκριμένο χρονικό όριο, θα πει 3 φεγγάρια μετά, άρα περίπου τρεις μήνες.

Η ομορφιά της ματαίωσης

Καθώς τέρμινο να πει και ακύρωση, αν το μυαλό ενός ανθρώπου που έχει μια εμμονή – όπως αναγκαστικά έχει για να κάνει ερώτηση σε μάντη – ελευθερωθεί από αυτήν μέσω αλλεπάλληλων ακυρώσεων, ανοίγει ο δρόμος της επίτευξης! Αν θέλει κάποιος να έχει μια έκβαση, να κάνει έναν γάμο για παράδειγμα, αλλά το θέλει τόσο πολύ που του κατατρώει τα σωθικά, απλά υπονομεύει το αποτέλεσμα! Μετά από 3 ακυρώσεις του πόθου του, όταν θα χαλαρώσει, μπορεί να ζήσει ακριβώς αυτό που ήθελε, και εδώ είναι η μεγάλη μαγική αξία των τερμίνων. Εγώ ας πούμε, θα πάω διακοπές σε τρία τέρμινα…

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.