Υλικά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού λάδι
1,5 κουτ σούπας κακάο
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι ακέρωτο


Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
Παίρνουμε 5-6 κουτ από το μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά .


Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα με το κακάο και τέλος το υπόλοιπο λευκό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε …..

Georges Chatzigiatroudakis
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.