Τσίπρας: Στόχος η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018

Κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της ιστορικής σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον γάλλο πρόεδρο.

«Ο Μακρόν επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για όλη την Ευρώπη και κρίσιμη για την Ελλάδα. Σε πείσμα ορισμένων, η Ελλάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικά σημαντικές επιδόσεις και μεταρρυθμίσεις, σήμερα γυρίζει σελίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας λόγο για αύξηση εξαγωγών, ενίσχυση μεταποιητικής δραστηριότητας και των λιανικών πωλήσεων, του τουριστικού κλάδου, σημείωσε πως «όλα αυτά μαζί μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας περιπέτειας, και να πετύχουμε τους στόχους μας και για αυτό και για τα επόμενα έτη».

«Στόχος μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και αποφασισμένοι να κινηθούμε πίρος αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας για την επιτυχία του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Ταυτόχρονα να επισημάνουμε ότι η απόφαση του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν εξαιρετικά σημαντική», τόνισε και συνέχισε:

«Είμαστε σε θέση να δημιουργούμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Το είδαμε και στην επιτυχή προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές, κάτι που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι με σχέδιο και σκληρή δουλειά να αφήσουμε πίσω τα χρόνια της κρίσης.

Η ελληνική κρίση ήταν ευρωπαϊκή κρίση. Το οριστικό της τέλος θα σημάνει και το πέρασμα της Ευρώπης σε μια νέα εποχή».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι συμφώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν «να συνεργαστούμε στενά στον τομέα των επενδύσεων. Να καλωσορίσω το γεγονός ότι ήρθαν μαζί με τον Μακρόν μεγάλος αριθμός σημαντικών γαλλικών εταιρειών».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.