Η ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο πολυάσχολη και γι’ αυτό είναι φυσικό μερικές φορές να ξεχνάτε να κάνετε ορισμένες κινήσεις ώστε να νιώσετε καλύτερα μέσα στη μέρα. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας σε καθημερινό επίπεδο και να του προσφέρετε μια πιο ισορροπημένη ζωή. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζονται σπουδαία πράγματα που να απαιτούν κόπο και χρόνο. Με μερικές απλές συνήθειες μπορείτε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη ηρεμία και καλή διάθεση ώστε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.


Μπείτε στην μπανιέρα και κάντε ένα αναζωγονητικό μπάνιο για 10 – 15 λεπτά χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς. Αφιερώστε αυτό το λίγο χρόνο στον εαυτό σας και απολαύστε την επαφή με το νερό και τις ανανεωτικές του ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, φορτώνουμε πίεση και ένταση στο σώμα μας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να εκτονώνεται αυτή η ένταση και να «ισιώνει» το κορμί με τις κατάλληλες διατάσεις. Ιδανικά, εφαρμόστε μερικές στάσεις της γιόγκα για καλύτερη εκτόνωση του στρες και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Καθίστε στον καναπέ και πάρτε έναν υπνάκο για ένα τέταρτο. Θα δείτε πως θα νιώσετε καλύτερα και πιο διαυγείς. Μπορείτε, ακόμη, να κλείσετε τα μάτια σας για 15 λεπτά και απλά να χαλαρώσετε βαθιά.


Σταματήστε όλα και προμηθευτείτε το αγαπημένο σας σνακ ή ρόφημα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δώσετε κάτι στον εαυτό σας που τον ευχαριστεί και απολαμβάνει.

Βγείτε στον ήλιο για 15 λεπτά και θα δείτε τη διάθεσή σας να βελτιώνεται και παράλληλα θα πάρετε την απαραίτητη βιταμίνη D για τον οργανισμό σας. Ιδανικά, θα ήταν να συνδυαστεί με μια βόλτα σε ένα πάρκο για μεγαλύτερη ευεξία.

Με την τεχνολογία και τα smartphones, όλοι έχουν πρόσβαση πλέον σε χιλιάδες παιχνίδια στο κινητό τους. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάποιο που να είναι το αγαπημένο σας, απλά αφιερώστε 15 λεπτά για να διασκεδάσετε!

Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι, ακουστικά στα αυτιά και απλά απολαύστε το χωρίς να σκέφτεστε τίποτα. Η μουσική θα κάνει τα υπόλοιπα!

Η συναναστροφή με τους φίλους μας, ακόμη κι αν πρόκειται για μια σύντομη συνομιλία από το τηλέφωνο, μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση για το υπόλοιπο της μέρας.

Μια μικρή βόλτα για 15 λεπτά μπορεί να σας ωφελήσει με τρόπους που δεν περιμένατε. Εκτός του ότι θα σας φτιάξει τη διάθεση, ειδικά, αν υπάρχει πράσινο στη διαδρομή σας, θα βελτιώσει και την κυκλοφορία του αίματός σας.

Η συνεχής ροή πληροφοριών και ειδήσεων, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Αυτό που χρειάζεστε είναι διαστήματα στα οποία θα απέχετε από οποιαδήποτε πληροφορία και θόρυβο. Απλά χαλαρώστε και απολαύστε τη σιωπή.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.