Πώς θα τον κάνεις να σου προτείνει γάμο

Εννοείται ότι μια πρόταση γάμου την έχει κάνει ένας άντρας γιατί μια γυναίκα έχει αποφασίσει ότι πρέπει να της την κάνει! Δεν θέλουμε να την χαλάσουμε των αντρών, αλλά στο θέμα των ουσιαστικών και μακροχρόνιων σχέσεων η γυναίκα είναι που παίρνει τις αποφάσεις και τις επιβάλλει στον άντρα, ή μάλλον τις υποβάλλει. Εντάξει, δεν ακούγονται πολύ φεμινιστικά αυτά, αλλά ο πραγματικός κόσμος του έρωτα και των σχέσεων δεν έχει ακόμα ενστερνιστεί την φεμινιστική επανάσταση. Οπότε, με ποιον τρόπο τον πείθεις να σου κάνει πρόταση γάμου ο ορκισμένος εργένης; Όλα είναι θέμα χειρισμού…
Η ανάποδη ψυχολογία

Ο κυριότερος τρόπος για να αποσπάσεις πρόταση γάμου είναι να δηλώσεις πολέμιος του γάμου. Ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος είχε κάνει άπειρες κομεντί επάνω στο θέμα, αλλά βασικά η λεγόμενη ανάποδη ψυχολογία πιάνει. Αντί να θεωρήσει ο καλός σου ότι είσαι η κυνηγός δαχτυλιδιών, που θέλεις να τον στριμώξεις, θα μπει στην θέση να σου αποσπάσει την συγκατάθεσή σου. Πιάνει, πίστεψέ μας…

Πραγματική υπευθυνότητα

Όπως οι γυναίκες ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιούν ζυγίζουν τις κινήσεις του συντρόφου τους στην βάση του αν θα γίνει καλός οικογενειάρχης, έτσι και οι άντρες, ακόμα και άθελά τους, υπολογίζουν αν μια γυναίκα μπορεί να σταθεί στις υποχρεώσεις ενός γάμου. Το να είσαι το μωρό του και το κοριτσάκι του είναι τέλειο για τις προσωπικές σας στιγμές. Αλλά στην υπόλοιπη μέρα, κάνε αυτά που πρέπει να κάνει μια γυναίκα σήμερα, ανέλαβε πλήρως ευθύνες, πλήρωσε λογαριασμούς, κανόνισε μόνη σου τα λογιστικά σου. Θα τον πείσεις ότι είσαι γυναίκα που ξέρει να κανονίζει την καθημερινότητα, και αυτό οι άντρες το μετράνε πολύ όταν πρόκειται να αποφασίσουν για μια μόνιμη σχέση και πολύ περισσότερο για έναν γάμο.

Η καλή νύφη

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις έναν άντρα ότι θα περάσετε καλά μαζί και θα έχει να κερδίσει από το να είσαστε μόνιμα ζευγάρι, αν τρώγεσαι σαν το σκύλο με την γάτα με την μητέρα του. Και τι να κάνεις δηλαδή, την καλή νύφη; Βασικά, ναι. Δεν είναι τόσο κακό να εντρυφήσεις λίγο στα μυστικά που θέλει να σου πει η μητέρα του. Ακόμα κι αν το παρακάνει ή αν είναι πολύ δεσποτική, θα έχεις όλο το χρόνο μετά να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου. Στην ουσία αν ξέρεις να χειριστείς την μητέρα του έχεις αποκτήσει έναν πρώτης τάξεως σύμμαχο όχι μόνον για να σου κάνει πρόταση γάμου ο καλός σου, αλλά και για να πάει σε βάθος χρόνου καλά αυτή η σχέση.

Το θέμα του έρωτα είναι το πρώτο, το τελευταίο και το ενδιάμεσο

Όλα καλά, και η υπευθυνότητα, και η ευγενής συμπεριφορά στην οικογένεια . Ωστόσο ένας άντρας – μιλάμε για άντρες πάντα, άλλο φρούτο – θα πέσει στα πόδια σου με το μονόπετρο όταν θα είναι χορτάτος στο θέμα του έρωτα. Κλισέ; Ενοχλητικό; Γιατί; Δεν θέλεις να σε θέλει; Δεν τον θέλεις κι εσύ; Ε, κάνε τον μεταξύ σας έρωτα τέτοια εμπειρία που να μην μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν. Είναι τόσο απλό.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.