18 λόγοι για τους οποίους η μεγαλύτερη αδερφή είναι το καλύτερο δώρο που σου έκαναν οι γονείς σου!

Το ηθικό δίδαγμα είναι ένα: Δεν τα βάζεις με αδερφές!
Το να έχεις μία μεγαλύτερη αδερφή είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί. Δεν θα σε ζηλέψει ποτέ για τις επιτυχίες σου, ούτε και θα σε κρίνει όταν κάνεις κάτι λάθος κι αν το κάνει, θα είναι πάντα για το δικό σου καλό. Όχι απλά κάνει το οικογενειακό άλμπουμ να μοιάζει πιο γεμάτο και διασκεδαστικό, αλλά κάνει επίσης τη ζωή σου πιο γεμάτη και όμορφη.

Σε ήξερε πριν καν γίνεις το άτομο που είσαι σήμερα, σε γνώρισε με τα κακά και τα καλά σου στοιχεία και σε διαμόρφωσε στον χαρακτήρα που είσαι τώρα.
Να γιατί το να έχεις μία μεγαλύτερη αδερφή, είναι μακράν, το ομορφότερο δώρο που θα μπορούσαν να σου κάνουν οι γονείς σου:

1. Σου μαθαίνει αυτά που αφορούν «τους μεγαλύτερους».

Αν δεν ήταν αυτή, δεν θα ήξερες τίποτα για τους άντρες. Με τις εμπειρίες της μαθαίνεις και διδάσκεσαι πολλά. Δεν θα ήξερες τι ακολουθεί μετά από ένα όμορφο ραντεβού που έχει τελειώσει με το αγόρι σου (και δεν εννοώ το επιδόρπιο). Μερικές φορές βέβαια χρησιμοποιεί τις γνώσεις της εναντίον σου – όπως τις φορές που προσπαθούσε να σε πείσει ότι ίσως και να είσαι υιοθετημένη, αφού δεν της μοιάζεις καθόλου.

2. Σε βοήθησε να χτίσεις τον χαρακτήρα σου.

Για όλες εκείνες τις φορές που την επισκέφτηκαν φίλοι της κι αντί να σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα, σε συμπεριέλαβε στην παρέα, να την ευγνωμονείς.

3. Κάνετε πραγματικές συζητήσεις μαζί.

«Βγάλε τα τεράστια πόδια σου από τα παπούτσια μου μωρή, πριν τα τεντώσεις τόσο που δεν θα μου πηγαίνουν πια μετά!»

Με ποιον άλλο θα μπορούσες να κάνεις αυτήν την συζήτηση; Αλήθεια τώρα…

4. Σε βοηθάει στις επαγγελματικές αναζητήσεις σου.

Εκείνη είναι πολύ πιθανόν ήδη συνειδητοποιημένη με το τι θέλει να κάνει στη ζωή της ή με το τι κάνει ήδη, επομένως έχεις την ευκαιρία να δικτυωθείς μέσω αυτής και να αρπάξεις ευκαιρίες, τις οποίες δεν θα είχες τη δυνατότητα σε άλλη περίπτωση. Ακόμη, σε βοηθάει στο να προσανατολιστείς στις σπουδές σου, μετρώντας τις κλίσεις και τις ιδιαίτερες ικανότητές σου.

5. Θα σου δώσει την πιο ειλικρινή συμβουλή στα ρούχα.

Ειδικά αν είσαι σε καλή διάθεση, θα σου προσφέρει και μερικά ρούχα από τη δική της γκαρνταρόμπα για να ντυθείς και λίγο σαν άνθρωπος! Πρόσεχε πώς φέρεσαι λοιπόν, γιατί οι συμβουλές και οι απόψεις της μπορούν να καταλήξουν να βγεις σαν λατέρνα από το σπίτι.

6. Σε καλύπτει στους γονείς σας.

Μιας και ως μεγαλύτερη έχει φάει όλο το κράξιμο και την κρυάδα από τους γονείς, εσύ θα είσαι σε πολύ ευνοϊκότερη θέση. Οι γονείς σας θα τα έχουν δει και βιώσει σχεδόν όλα με τη μεγαλύτερη σου αδερφή κι αν όχι, εφόσον την έχεις στο πλευρό σου, με κάθε ευκαιρία θα σε καλύπτει με όλα εκείνα τα ψέματα που έχει μάθει να λέει εδώ και χρόνια στους γονείς σας και θα σε βγάζει πάντα λάδι!

7. Μπορείς να ξεσπάσεις τα νεύρα σου πάνω της.

Γιατί δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να σε αγαπάει, ακόμη κι όταν της πετάξεις το κινητό στο κεφάλι από τα νεύρα που απέκτησες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

8. Είναι υπεύθυνη και για τις δυο σας.

Έχει συνηθίσει να αναλαμβάνει σχεδόν τις περισσότερες ευθύνες στην οικογένεια ως μεγαλύτερη. Επομένως, σε καθοδηγεί στο πώς να λειτουργείς και στο ποιες είναι οι δικές σου ευθύνες πια, αφού σου παραδώσει την σκυτάλη και την ξεκουράσεις λίγο κι αυτή!

9. Σε αφήνει να δανειστείς το διαμέρισμά της.

Σε περίπτωση που έχεις τσακωθεί με τους δικούς σου ή θες να μαζευτείς με φίλους ή με το αγόρι σου, κάνει τη θυσία να σου παραχωρήσει τον προσωπικό της χώρο. Τι άλλο θες πια;

10. Σε πήγαινε παντού με το αυτοκίνητο στο Λύκειο.

Πέρα από το ότι σου ανέβαζε το κοινωνικό στάτους, γιατί έχει άλλη χάρη να κυκλοφορείς με κάποιον μεγαλύτερο, ήσουν ή είσαι η συνέχεια της κληρονομιάς της καθώς οι καθηγητές την ήξεραν και κατ’ επέκταση λατρεύουν κι εσένα το ίδιο.

11. Κρατάει κλειστό το στόμα της όταν το αγόρι σου εισβάλλει παράνομα στο δωμάτιό σου.

….Ή όταν γίνεσαι τύφλα από το ποτό.

12. Έχει αναβαθμίσει το όνομα της οικογένειας.

Αν σε αποκαλούν «να λοιπόν και η μικρή αδελφή», τότε αναμφισβήτητα έχει αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα για εσένα. Αλλά μην επαναπαύεσαι. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορείς να τα διαλύσεις όλα σε μία στιγμή.

13. Έχει διπλασιάσει τα υπάρχοντά σου.

Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Από τη συλλογή με τα Pokémon που πάσχισε να μαζέψει τόσα χρόνια, έως και τα τόσο ολοκαίνουρια και αφόρετα ρούχα που άφησε σε εσένα. Το να έχεις μεγαλύτερη αδερφή σημαίνει αυτόματα ότι έχεις τα πάντα εις διπλούν. Το μοίρασμα, από την άλλη μεριά, είναι άλλη υπόθεση…

14. Είναι το άτομο που αντιγράφεις.

Σου έχει μάθει τα πάντα. Από το πώς να αποκτήσεις και να διεκδικήσεις αυτό που θες μέχρι και τις παλιές της εργασίες έχεις αντιγράψει, επειδή βαριόσουν να κάνεις δικές σου.

15. Είναι ο συμβουλάτοράς σου.

Σου έχει δώσει και εξακολουθεί να σου δίνει τις πιο αληθινές συμβουλές, όπως αρμόζει από κάποιον που μοιράζεστε το ίδιο αίμα, ακριβώς επειδή νοιάζεται για το τι σου συμβαίνει.

16. Είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμπάσχει μαζί σου με τις ιδιαιτερότητες των γονιών σας.

Οκ, φυσικά και μπορείς να «θάβεις» την οικογένειά σου με τους φίλους σου, αλλά κανείς τους δεν θα σου πει «Ναι, η μαμά σου είναι ψυχωτική!» όπως εσύ ανέφερες προηγουμένως. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Αντίθετα, με την αδερφή σου μπορείς με άνεση να κάνεις πλάκα για το πόσο νευρική και σπαστική είναι η μαμά σου μέχρι το πόσο καταναγκαστικός γίνεται ο μπαμπάς μερικές φορές. Τα έχει περάσει, τα ξέρει, οπότε συμμερίζεται τον πόνο σου.

17. Είναι η άνευ όρων πιο ένθερμη υποστηρίκτριά σου.

Μπορεί ορισμένες φορές να σε κοροϊδεύει και να είναι πικρόχολη με πράγματα που κάνεις, αλλά στη δύσκολη στιγμή θα φερθεί σαν πραγματικό στήριγμα, παρόλο που κάποια στιγμή στο παρελθόν προσπάθησε να παρεμποδίσει την εξελικτική σου πορεία!

18. Σου δίνει σκληρές συμβουλές για τους άντρες.

«Τόλμησε να αγγίξεις κανέναν από τους άθλιους φίλους μου και πέθανες.»
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.