Αποτέλεσμα εικόνας για attractiveΜήπως τραβάς τους λάθος άντρες; Ξέρεις, αυτούς που λες γιατί βρε παιδί μου όλοι σε μένα; Τον κακό μαγνήτη έχω; Μπορεί και να είναι αλήθεια! Μπορεί να είσαι από αυτές τις ψυχές που όλο πέφτουν στον λάθος άνθρωπο. Όχι όμως ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό! Μπορείς! Μπορείς να αλλάξεις τη σχέση σου με τους άντρες, μπορείς να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, αυτόν που σου αξίζει. Αυτόν που μαζί του θα νιώσεις και όμορφα, και ότι δεν σπαταλάς τον χρόνο σου. Πρέπει όμως να καταλάβεις γιατί σου συμβαίνει αυτό το πράγμα, πρέπει αν το ξεκαθαρίσεις μέσα σου.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που μπορεί να τραβάς σαν μαγνήτης τους λάθος άντρες και να πέφτεις από χαμένη περίπτωση σε εγωιστή και κακομαθημένο, για να καταλήξεις με έναν που τον πίστεψες, αλλά βγήκε όλα αυτά μαζί κι ακόμα χειρότερος; Γιατί σου συμβαίνει αυτό; Ας το δούμε τα πιο συνηθισμένα «γιατί». Αυτά που στοιχειώνουν τη ζωή σου.

Γιατί η πρώτη σου σχέση πήγε στραβά. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο αίτιο μιας κακής συνέχειας, με στρεβλές σχέσεις, κλάματα και αδικίες. Γιατί, αν δεν μπεις με το δεξί στο παιχνίδι του έρωτα, αν ερωτευτείς πολύ και δεν βρεις αυτό που αξίζεις, δεν έχεις το σωστό κριτήριο, του πώς θα πρέπει να είναι μια σχέση. Δεν είναι ότι κάθε πρώτη σχέση που τελειώνει είναι κακή. Όχι βέβαια. Απλά, υπάρχουν πολύ λάθος πρώτες σχέσεις. Και αυτές συνήθως έχουν να κάνουν με κάποιον εξίσου ανώριμο άντρα, όπως αναγκαστικά είσαι κι εσύ, λόγω ηλικίας, που τυχαίνει να τον αγαπάς πολύ στην κρίσιμη εκείνη περίοδο της εφηβείας. Θέλει δουλειά για να ξεφύγεις από τη σκιά εκείνης της πρώτης σχέσης.

Γιατί δεν αφήνεις χρόνο από τη μία σχέση στην άλλη. Πολύ βασικό λάθος πολλών γυναικών, είναι να φοβούνται την μοναξιά μετά από έναν χωρισμό. Μα, είναι απολύτως απαραίτητο στάδιο! Για να κάνεις απολογισμό, να δεις τι πήγε στραβά, να δεις τον εαυτό σου και να δεις και τον άνθρωπο που χώρισες στις πραγματικές του διαστάσεις. Και – κυρίως – για να προλάβεις να βάλεις τα στάνταρτς για τις επόμενες σχέσεις. Αν πας αμέσως με κάποιον, μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνη σου, θα είναι κυριολεκτικά ό,τι να ναι!

Γιατί δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτός ουσιαστικά είναι και ο βασικότερος λόγος που τραβάς σαν μαγνήτη τους λάθος ανθρώπους. Αν αγαπούσες τον εαυτό σου εσύ η ίδια όπως του αξίζει, δεν θα δεχόσουν μύγα στο σπαθί σου, που λέμε! Αλλά δέχεσαι! Γιατί; Είναι αυτό που τώρα το λέμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, και στην πραγματικότητα είναι η παλιά, καλή αγάπη για τον εαυτό σου. Γιατί δεν τον αγαπάς; Συνήθως οι λόγοι είναι τρεις: ένα η μαμά, δύο ο μπαμπάς, και τρία εσύ η ίδια! Δηλαδή, ή η μητέρα σου σε βλέπει κάπως επικριτικά και έχεις πάρει λάθος μέτρα για τον εαυτό σου, ή ο μπαμπάς σου φέρεται δεσποτικά στο σπίτι και έχετε όλα τα θηλυκά χαμηλή αγάπη για τον εαυτό σας, ή εσύ η ίδια, έχεις πολύ υψηλά κριτήρια, που δεν τα καλύπτεις, αλλά και μόλις τα καλύψεις, τα ανεβάζεις κι άλλο!

Γιατί ο έρωτας είναι για σένα θέμα εγωισμού. Μπορεί να φαίνεται ανάποδο αυτό, αλλά δεν είναι. Αν θεωρείς ότι οπωσδήποτε πρέπει να είσαι με κάποιον γιατί η φίλη σου είναι, ή γιατί πρέπει να τακτοποιηθείς πιο γρήγορα από κάποια άλλη, ή γιατί δεν δέχεσαι να λένε ότι είσαι μόνη σου, δηλαδή αν για οποιονδήποτε λόγο εκτός από τον ίδιο τον έρωτα, ερωτεύεσαι, αγοράζεις με κλειστά μάτια! Και βέβαια, δεν ξέρεις τι παίρνει. Είναι που λένε, άντρας να ναι κι ό,τι να ναι. Δεν σου αξίζει αυτό.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.