Σωστά βήματα για μια μακροχρόνια σχέση

Ενώ όλος ο κόσμος μοιάζει να έχει χάσει την δυνατότητα να επικοινωνεί σωστά συναισθηματικά, απόδειξη για αυτό τα πάμπολλα διαζύγια, φαίνεται ότι κάποια ζευγάρια έχουν βρει την χρυσή συνταγή.
Μένουν μαζί χρόνια ξεπερνάνε τις όποιες κρίσεις και βαθαίνουν την σχέση τους. Πώς τα καταφέρνουν; Ποια είναι τα σωστά βήματα για μια μακροχρόνια σχέση; Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί των σχέσεων.

Αποδεχόμαστε τις διαφορές

Οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι – ή θα έπρεπε να είναι – αλλά όχι ίδιοι. Αν δεν αποδεχτούμε τις εγγενείς διαφορές μας δεν μπορούμε να κάνουμε μια σχέση να στεριώσει. Όχι δεν αρέσει στους άντρες να κάνουν ατέρμονες συζητήσεις για τα ψυχολογικά τους. Όχι, δεν αρέσει στις γυναίκες να ξενοκοιτάζουν οι σύντροφοί τους, έστω και αθώα. Πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορές. Και να βλέπουμε τον κόσμο και με τα μάτια του συντρόφου μας.

Αποδεχόμαστε τις αλλαγές στην σχέση μας

Είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να είμαστε μια ζωή ερωτευμένοι; Απλά και απερίφραστα: όχι. Ίσως κάποιοι ελάχιστοι να το κατορθώνουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αλλάζουμε μέσα από μια σχέση και αλλάζει και η ίδια η σχέση. Στην πολύ θετική εκδοχή οέρωτας θ μετατραπεί σε αμοιβαία, τρυφερή και χρήσιμη και στους δύο αγάπη .

Ένας καυγάς δεν είναι το τέλος του κόσμου

Ούτε το τέλος της σχέσης. Οι άνθρωποι έχουν καλές και κακές στιγμές. Κάνουν λάθη . Και τσακώνονται. ΟΚ. Αν ξέρουμε να κρατάμε λίγο το στόμα μας ώστε να μην πούμε λόγια που δεν παίρνονται πίσω, τότε ένας καυγάς μπορεί να είναι ένα τέλειο εφαλτήριο για να καλυτερεύσουμε την σχέση και να θέσουμε καλύτερους όρους για την συνέχειά της.

Ούτε μια απιστία είναι το τέλος του κόσμου

Αν και είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτούμε λόγω της κατά βάση μονογαμικής κουλτούρας που έχουμε δεν είναι τόσο τραγικό να ξεφύγει ο ένας από τους δύο ή και οι δύο από τα όρια της σχέσης. Εξαρτάται βέβαια από την ωριμότητα και των δύο συντρόφων, αλλά πολλά ευτυχισμένα και αγαπημένα ζευγάρια έχουν συγχωρήσει την ανθρώπινη ανάγκη για ανανέωση και έχουν πάει παρακάτω.

Δεν χρειάζεται πανικός για τον χρόνο

Ο μέγας πανδαμάτωρ χρόνος θα μας επισκεφθεί ούτως ή άλλως. Και θα μας αλλάξει και εσωτερικά και εξωτερικά. Αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Ο χρόνος είναι φίλος της αγάπης και μέσα του τα ζευγάρια μπορούν να παραμείνουν ενωμένα αρκεί να μην υπάρχει τρελή ματαιοδοξία . Τα σώματα μεταλλάσσονται, το ίδιο και οι ανάγκες τους, το ίδιο και η ψυχή μας, φυσικά. Αν το αποδεχτούμε αυτό ώριμα η αγάπη θα έχει να κερδίσει πολλά.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.