Ξηρό δέρμα: Τα λάθη που κάνεις στο μπάνιο και πώς να τα αποφύγεις!

Ειδικά τώρα που κάνει κρύο ακόμη και αν περιποιείσαι το δέρμα σου, αυτό μπορεί να είναι ξηρό και αφυδατωμένο. Μπορεί, λοιπόν, να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου scrub μία φορά την εβδομάδα και να βάζεις πολύ ενυδατική κρέμα, αλλά το δέρμα σου να συνεχίζει να είναι ξηρό.
Δοκίμασε να σταματήσεις να κάνεις κάποιο από τα παρακάτω και πες αντίο για πάντα στην ξηρή σου επιδερμίδα.

1.Κάνεις ντουζ με καυτό νερό. Μπορεί να το απολαμβάνεις εσύ, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα σου. Το καυτό νερό θα διώξει τη φυσική υγρασία του σώματός σου και έτσι η επιδερμίδα σου θα γίνει ξηρή. Προτίμησε, λοιπόν, να κάνεις ντουζ με χλιαρό και όχι καυτό νερό.

2.Δώσε βάση στην ενυδατική σου κρέμα. Η ενυδατική σου κρέμα πρέπει να έχει «βαριά σύνθεση» ή για να το πω καλύτερα, πρέπει να στοχεύει στη βαθιά ενυδάτωση και όχι απλά να αφήνει λαμπερή υφή και να έχει ωραίο άρωμα.

3.Σκληρό σαπούνι. Αν χρησιμοποιείς σκληρό σαπούνι, τότε μάλλον θα πρέπει να το πετάξεις. Τα σκληρά σαπούνια απομακρύνουν κάθε ίχνος λιπαρότητας κάτι που δεν θέλουμε. Προτίμησε ένα κρεμώδες σαπούνι αντί για υγρό σαπούνι.

4.Αφυδατώνεσαι. Τι σημαίνει αυτό; Πως εσύ η ίδια είσαι υπεύθυνη για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, προσπάθησε να πίνεις άφθονο νερό, να τρως πολλά φρούτα και μην ξεχνάς να παίρνεις βιταμίνες (αφού συμβουλευτείς τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σου).
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.