Γεροβασίλη: Η αριστερά δεν είναι πλέον κομματική ασημαντότητα αλλά κυβέρνηση

Επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη επισκέπτεται τα Γρεβενά. Κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «απεργάζονται τρόπους και μεθόδους για να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης και εν τέλει να εξυπηρετήσουν τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών».

Απευθυνόμενη στην ΝΔ τόνισε ότι αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αντιληφθεί ότι όσα ήξερε από το παρελθόν έχουν τελειώσει. «Η ΝΔ μαθημένη επί δεκαετίες να μηχανεύεται μεθόδους και τεχνάσματα για να έχει την εξουσία, δεν λέει να πάρει είδηση, να καταλάβει το καινούργιο σε ένα κόσμο που αλλάζει» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβει ότι η «αριστερά δεν είναι πλέον κομματική ασημαντότητα αλλά κυβέρνηση, και ότι τα παλιά μονοκομματικά συστήματα έχουν σβηστεί από τον πολιτικό χάρτη».

Ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι οι Έλληνες πολίτες με όσα έζησαν την τελευταία πενταετία δεν είναι πλέον θύματα διλημμάτων και εκβιασμών και ότι ο ελληνικός λαός επέδειξε αντοχή σε συνθήκες υψηλών πιέσεων και βοήθησε με την στάση του το έργο της κυβέρνησης.

Έκανε έναν απολογισμό των πολιτικών της κυβέρνησης απέναντι σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής στην δημόσια οικονομική και πολιτική ζωή. «Η μάχη που δώσαμε συστηματικά χωρίς φόβους και ενδοιασμούς έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς» είπε και ανέφερε τα χρήματα που έχουν αρχίσει να εισρέουν στα δημόσια ταμεία από τις λίστες φοροδιαφυγής. Μίλησε για «το διαχρονικό μεγάλο φαγοπότι' των θαλασσοδανείων που είχε στηθεί από το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες» ενώ αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου της, ανακοίνωσε ότι το 2017 θέλει να είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμιστικών τομών που θα αλλάξουν όλη την εικόνα του Δημοσίου. «Στόχος μας είναι μια διοίκηση που να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, σύγχρονη και ανοιχτή στον πολίτη και τις συμμετοχικές διαδικασίες». Όπως εξήγησε αυτό θα γίνεται πράξη σε σύντομο διάστημα με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και την ψηφιακή υπογραφή προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία, και να μην σπαταλούνται ατέλειωτες ώρες εργασίας.

Όπως τόνισε ο στόχος είναι ένας: «Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και ο υπάλληλος να μπορεί να κάνει με παραγωγική αξιοπρέπεια τη δουλειά του». Ανακοίνωσε ότι αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται οι οργανισμοί των Υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων και των οργανογραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Ανέφερε ότι με τους νέους οργανισμούς που καταρτίζονται «θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος υπάλληλος βρίσκεται σε ποια θέση και ποια ακριβώς είναι η εργασία του στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς του δημοσίου».

Εκπρόσωποι φορέων, της αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες έθεσαν ερωτήματα με προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα όπως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και τα νέα διόδια που θα προστεθούν στα είδη υπάρχοντα επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Βενέτικου ποταμού και στην Νεάπολη Κοζάνης στον κάθετο άξονα Κρυσταλοπηγής - Σιάτιστας.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι «παλεύουμε με το σύστημα των διοδίων, ώστε να αλλάξουν οι συμβάσεις, γιατί τα μεγάλα συμφέροντα πάνε πρώτα στην Κομισιόν για να εξασφαλίσουν τα οικονομικά συμφέροντά τους».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.