Άνετο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σε περίπτωση που αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η Νέα Δημοκρατία με άνετη διαφορά 10,5 μονάδων (χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,9%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Ελληνική Λύση με 1,2% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Στο 9% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

 krtldimsk

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, πρώτος σε ποσοστά (65.9%) εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έπονται οι Μάκης Βορίδης (59.9%) , Κωστής Χατζηδάκης (59.5%) και Βασίλης Οικονόμου (40.9%).

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτηθέντες απάντησαν και στο ερώτημα «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με τη Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43%, τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.

Επίσης, στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.