Η κουβέντα στο κρεβάτι μπορεί να σώσει τον γάμο ενός ζευγαριού

Κι όμως! Η κουβέντα στο κρεβάτι μπορεί να σώσει τον γάμο ενός ζευγαριού. Όταν το ζευγάρι πέφτει για ύπνο, αντί να γυρίσει ο ένας την πλάτη στον άλλο, μπορεί να βελτιώσει την σχέση του εάν αφιερώσει λίγο χρόνο για να μοιραστεί τα καλά νέα της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο, ανανεώνει την σχέση του και βελτιώνει ακόμη και την υγεία του.
Αν οι σύντροφοι ανταλλάσσουν μόνο καλά νέα λίγο πριν κοιμηθούν, τότε ανανεώνουν το γάμο τους, όπως επισημαίνουν ερευνητές που μελέτησαν τη σχέση ζευγαριών στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα DailyMail, τα ζευγάρια που συζητούν τα καλά νέα της ημέρας - αρκεί να υπάρχουν- προτού αφεθούν στα χέρια του Μορφέα, κοιμούνται καλύτερα, κάνουν περισσότερο σεξ και ζουν περισσότερο.

«Όταν συζητάμε γι' αυτά που μας έχουν συμβεί κατά την διάρκεια της ημέρας, κάνουμε καλό στην υγεία μας», υποστηρίζουν στην έρευνά τους οι ερευνητές που επικέντρωσαν την μελέτη τους σε ζευγάρια στρατιωτικών που αντιμετώπισαν προβλήματα μετά τις αποστολές.

«Τα ζευγάρια που μοιράζονται ότι καλό τους συμβαίνει μειώνουν δραματικά τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Όταν συμβαίνουν καλά πράγματα, τότε θα πρέπει αυτά να τα συζητάμε με τον σύντροφό μας, να τον βάζουμε μέσα στη ζωή μας, καθώς η ανταλλαγή θετικών ειδήσεων βοηθάει στη σχέση του ζευγαριού», επισημαίνει η Σάρα Άρπιν, κοινωνική ψυχολόγος από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Gonzaga που συμμετείχε στη μελέτη.

Η τελευταία μελέτη βασίζεται σε προηγούμενες έρευνες που δείχνουν πόσο σημαντικό είναι για τα ζευγάρια να μοιράζονται τις ανησυχίες τους καθώς με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται πιο γρήγορα από το άγχος.

Αυτή η έρευνα δείχνει επίσης για την σχέση των ζευγαριών ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σημαντικό να μοιράζονται ακόμη και τα ήσσονος σημασίας θετικά νέα. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι καλό που συνέβη στον εργασιακό χώρο ή στο γυμναστήριο.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.