Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι ερωτευμένο;

Σκέφτεστε πως το μικρό σας λαβώθηκε από τα βέλη του φτερωτού Θεού και σας πιάνουν τα γέλια; Μη γελάτε καθόλου, μιας και πρώτον: Η σκέψη σας μπορεί κάλλιστα να βγει αληθινή και δεύτερον: Από τη στιγμή που κάτι είναι «σοβαρό» για το μικρό σας, θα πρέπει αυτομάτως να είναι και για εσάς.
Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που μπορούν να σας οδηγήσουν από την υποψία στην…επιβεβαίωση; 1. Αναφέρει συχνά κάποιο όνομα (για την ακρίβεια ΕΝΑ όνομα).
2. Τσακώνεται συχνά με το συγκεκριμένο παιδάκι.
3. Δείχνει τη διάθεση να τον/ την καλεί σε πάρτι πρώτο-πρώτο.
4. Χάνει την όρεξή του για παιχνίδι χωρίς το συγκεκριμένο φίλο.
5. Αντιγράφει τη συμπεριφορά του φίλου του.
6. Αποφεύγει να μιλάει για το συγκεκριμένο παιδί…

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να σημαίνουν πως το μικρό σας έχει αρχίσει να αναπτύσσει κάποια συναισθήματα τα οποία «ξεφεύγουν» από τα όρια της απλής φιλίας.

Πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε;

Αν η σκέψη αυτή σας μπερδεύει, μην ανησυχείτε. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μη γνωρίζετε κάτι το οποίο δεν σας έχει τύχει (ευτυχώς, έχετε πολλά χρόνια μπροστά σας για να το ανακαλύψετε…). Κι ενώ μπορεί σε εσάς οι παιδικοί έρωτές να μοιάζουν εφήμεροι, αστείοι και ασήμαντοι, για το μικρό σας τα πράγματα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου έτσι.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, να βγείτε λίγο από τη δική σας θέση, να μπείτε στη δική του και να αντιδράσετε ανάλογα…
1. Παρατηρείτε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού.
2. Απαντάτε απλά και σύντομα με σοβαρότητα στις όποιες ερωτήσεις έχει.
3. Σε καμία περίπτωση μην τα κοροϊδέψετε ή μην κάνετε πλάκα μαζί τους μιας και είναι πιθανό να ντραπούν και να νιώσουν άσχημα, με αποτέλεσμα όταν μεγαλώσουν και αντιμετωπίσουν πιο σοβαρά θέματα καρδιάς να μην τα μοιραστούν μαζί σας.

Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.