Σόιμπλε: Παρωχημένο το ελληνικό πρόγραμμα αν φύγει το ΔΝΤ

Στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας μάλιστα πως δεν θα συνιστούσε στην Αθήνα να φύγει το ΔΝΤ.

«Εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε σε αυτό», σημείωσε στη συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ακόμη, «αν καταστεί παρωχημένο (σ.σ. πρόγραμμα), τότε θα έχουμε μία κατάσταση, στην οποία θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο». Μάλιστα στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι «δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο στην ελληνική κυβέρνηση».

Σε κάθε περίπτωση «θα πρότεινα να είμαστε χαλαροί, καθώς πρώτα απ' όλα, η γερμανική Bundestag θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει αν θα εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα», κατέληξε αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.