Το κρίσιμο σκαλοπάτι των επτά χρόνων στην σχέση

Υπάρχει μια παλιά παραδοχή ότι αν μια σχέση ξεπεράσει τα 7 χρόνια μπορεί να κρατήσει για πάντα. Και η αλήθειαείναι ότι μετά από τα 7 χρόνια μειώνονται δραστικά τα διαζύγια, για να επανέλθουν δυναμικά μετά το 2Χ7 – δηλαδή μετά τα 14 χρόνια.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Το ότι είναι παρατηρημένο φαινόμενο, δεν χωράει αμφιβολία, υπάρχει στατιστικά καταγραφή. Όμως, γιατί τα 7 χρόνια είναι τόσο σημαντικά;

Αχ αυτός ο Ουρανός…

Από αστρολογική άποψη κάθε επτά χρόνια ο Ουρανόςαλλάζει ζώδιο . Αν τύχει και μια σχέση έχει ξεκινήσει στο γύρισμα του Ουρανού, στην είσοδό του σε ένα ζώδιο, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι στα επτά χρόνια ο Ουρανός, καρμικός δείκτης αλλαγών μεγάλου μεγέθους, άρα και σημαντικός για τον έρωτα, θα περάσει σε επόμενο ζώδιο. Αυτές οι σχέσεις, που ξεκινούν με τον Ουρανό να είναι σε μεταβατική φάση, έχουν κρίσιμα διλήμματα να αντιμετωπίσουν όταν θα μεταβεί σε επτά χρόνια στο επόμενο ζώδιο.

Τρεις και την κακή του μέρα

Ο Κρόνος από την άλλη, επίσης σημαντικός δείκτης για μια σχέση, μένει σε κάθε ζώδιο 2,5 χρόνια – άρα στα 7 χρόνια έχει διανύσει δύο ζώδια πλήρως και οδεύει για το τρίτο, ακόμα κι αν δεν ήταν σε είσοδο κατά την έναρξη της σχέσης, οπωσδήποτε θα παίξει με τρία ζώδια. Προσέξτε τώρα: ο Κρόνος στην έναρξη της σχέσης είναι σε ένα ζώδιο, οποιουδήποτε στοιχείου. Κανονικά στα επτά χρόνια θα μπει σε συμβατό ζώδιο. Αν είναι σε γήινο, θα περάσει σε υγρό. Αν είναι σε ζώδιο της Φωτιάς, θα περάσει σε Αέρα. Αυτό είναι καλό. Ναι, αλλά στο ενδιάμεσο θα έχει περάσει τουλάχιστον 2,5 χρόνια σε μη συμβατό ζώδιο με αυτό της σχέσης, κουράζοντας και δημιουργώντας προβλήματα τα οποία θα ξεσπάσουν αργότερα, όταν περνώντας σε θετικό ως προς την σχέση ζώδιο δημιουργεί την άνεση για ξεκαθαρίσματα.

Η ανανέωση του οργανισμού

Ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία τα κύτταρά μας ανανεώνονται – πλην των εγκεφαλικών – ολοκληρωτικά κάθε επτά χρόνια. Στην ουσία από το σώμα που αγαπήσαμε, γιατί αγαπάμε και σώματα, φυσικά, δεν έχει μείνει στα 7 χρόνια ούτε ένα κύτταρο. Οι επιστήμονες επιμένουν στην κυτταρικήμνήμη . Και αυτή η μνήμη θέλει πότισμα για να θυμηθεί ένα εντελώς νέο σώμα τι αγάπησε σε κάποιον άλλον.

Ο βασικός τόνος της ζωής

Για λόγους που ξεφεύγουν οπωσδήποτε ενός πληροφοριακού άρθρου ο αριθμός επτά είναι ιερός επειδή είναι παράξενος και σχετίζεται με τον τρόπο που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει το σύμπαν και αντιμετωπίζεται από αυτό. Δεν έχουμε επτά ημέρες στην εβδομάδα γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε δέκα, είναι ένας συντονισμός με τον παγκόσμιο ρυθμό. Ο άνθρωπος κάθε επτά χρόνια θέλει, απαιτεί μια αναγέννηση. Και ο πρώτος τομέας που σκέπτεται να ξεκαθαρίσει κάθε άνθρωπος είναι αυτός των σχέσεών του.

Φυσικά κάθε επτά χρόνια έχουμε και άλλες μείζονες αλλαγές. Πολύ συχνά στα 7 χρόνια αλλάζουμε δουλειά ή σπίτι ακολουθώντας τα κελεύσματα του Ουρανού. Αυτή η τάση για ανανέωση πολύ συχνά σαρώνει τα θεμέλια στων σχέσεων. Και θέλει όντως μεγάλη προσοχή το διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά από αυτό το κατώφλι, αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή μια σχέση.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.