Μια απροσδόκητη ματιά στις σχέσεις

Μια εξαιρετική συγγραφέας, η Λίλιαν Μπέντεμποργκ, έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Να εδώ, τινάζω την σχέση μου». Αρκετά προκλητικός και παράξενος τίτλος και μας κίνησε το ενδιαφέρον . Η γραφή της Μπέντεμποργκ είναι απολαυστική και πραγματικά δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του έρωτα και των σχέσεων. Λογικό, μιας και είναι ειδική σύμβουλος γάμου, αλλά κυρίως είναι η ίδια ένα γοητευτικό άτομο, με πολλές κατακτήσεις στο παλμαρέ της. Η αθεόφοβη, ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοιάζει την σχέση με ένα σπίτι που θέλει καθάρισμα. Το παιχνίδι που κάνει ανάμεσα στα κλισέ μιας νοικοκυράς και στα κλισέ μιας ερωτευμένης γυναίκας είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Ωστόσο έχει και χρησιμότητα η ματιά της. Ας δούμε τις βασικές συγκρίσεις που κάνει.

Νέα σχέση, ολοκαίνουριο σπίτι

Όπως ένα νέο σπίτι δεν θέλει και πολύ δουλειά και οι ιδιοκτήτες του είναι ευτυχισμένοι και μόνον που είναι μέσα του, έτσι και μια νέα σχέση φαντάζει παραμυθένια. Και δεν θέλει και πολλά για να συντηρηθεί, και αυτά που πρέπει να κάνεις γίνονται ευχάριστα, αφού τα πάντα μέσα στο σπίτι – και την σχέση – είναι καινούρια και χαίρεσαι να παίζεις μαζί τους!

Αλλά, και το σπίτι και η σχέση, θέλουν παράθυρα

Ακόμα και το πιο φρέσκο σπίτι, νεόκτιστο, αν του κλείσεις τα παράθυρα, λέει η Μπέντεμποργκ, το μαράζωσες. Θέλει ήλιο και φως ένα σπίτι. Το ίδιο θέλει και μια σχέση, και μάλιστα από την αρχή, πριν φανεί η φθορά και η μούχλα. Η έμπειρη σύμβουλος προτείνει να μην αφηνόμαστε ολοκληρωτικά σε μια σχέση, χωρίς ανοίγματα, όσο κι αν μας συναρπάζει.

Καθημερινή φροντίδα

Απολαύσαμε το κεφάλαιο όπου η Μπέντεμποργκ εξηγεί πώς μαζεύεται η σκόνη και η ατημελησία σε ένα σπίτι, επειδή βαριόμαστε να κάνουμε μικρές κινήσεις κάθε μέρα. Λίγο ξεσκόνισμα, ένα νερό, λίγο πέρασμα στο μπάνιο, αφήνει το σπίτι καθαρό με εύκολες κινήσεις. Το ίδιο και η σχέση συντηρείτε από μικρά πράγματα, ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα, πριν η ακαταστασία της γίνει ένα βουνό που θα μας πνίξει.

Αλλά και μια γενική καθαριότητα, απαραίτητη

Κακά τα ψέματα, όσο και να κάνουμε δουλειές στο σπίτι κάθε μέρα, δεν θα πάρουμε τις γωνίες, δεν θα κάνουμε τις κουρτίνες κάθε μέρα. Έτσι και στις σχέσεις, αφήνουμε πράγματα πίσω, τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Πρέπει λοιπόν σε τακτικά διαστήματα να σηκώνουμε τα μανίκια και με καλή διάθεση να καθαρίζουμε την σχέση μας από βάρη, από παράπονα, από λάθη στην συμπεριφορά . Και να τα διορθώνουμε για τα καλά. Δεν φτάνει, λέει η Μπέντεμπργκ, να μαζεύουμε ό,τι έχουμε πετάξει πίσω από τον καναπέ, καλό είναι να μην πετάμε πράγματα κάτω από τον καναπέ και καλό είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη κάθε φορά για να μην τα βρούμε μπροστά μας την επόμενη φορά που θα καθαρίσουμε την σχέση μας.

Αν δεν καθαρίσουμε εμείς, μπορεί να το κάνει κάποιος πιο πρόθυμος

Θα σας έχει τύχει καμιά φορά να αφήσετε τα πιάτα στον νεροχύτη και να σας κάνει την χάρη η καλή σας φίλη να τα πλύνει, έτσι, σαν δώρο επειδή πίνετε καφέ μαζί. Για σκεφτείτε, λέει η δηλητηριώδης Μπέντεμποργκ, ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στην σχέση σας. Αν δεν κάνετε εσείς την δουλειά που πρέπει να γίνει, αν δεν φροντίσετε να είναι όμορφο το περιβάλλον με τον σύντροφό σας, μπορεί κάποιος ή κάποια που θα είναι άτομο ξεκούραστο και πιο νοικοκυρεμένο, να αποφασίσει να κάνει την δουλειά. Αμαρτία είναι να πάμε για… μετακόμιση!
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.