Ο αληθινός Εαυτός

Ασφαλώς ο άνθρωπος στην πολύχρονη ιστορία του έκανε μεγάλα άλματα κατορθώνοντας να δημιουργήσει πολιτισμούς και να περάσει όλα αυτά τα στάδια, μάλλον πολύ γρήγορα, που θα τον έκαναν κυρίαρχο ον του πλανήτη ή τουλάχιστον να μην ζει με τον φόβο της εχθρικής φύσης. Η ανθρώπινη δημιουργικότητα είναι κάτι σύμφυτο με την υπόστασή του και προσπάθησε από τα πρώτα του βήματα στη Γη να κατασκευάσει εργαλεία για να εξυπηρετηθεί και να μπορέσει να εξασφαλίσει μια ζωή που θα την όριζε ο ίδιος.

Αυτό λοιπόν που παρατηρούμε στην ανθρώπινη ιστορία είναι ένας τεχνολογικός ανά εποχή πολιτισμός που τον βοηθά να αποκτά με μεγαλύτερη ευκολία τα εφόδια και να είναι σίγουρος για την ζωή του. έτσι απομακρύνθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει την υλική του υπόσταση από τις άλλες δυνάμεις που διαθέτει και μάλιστα να τις θεωρεί υπερφυσικές όταν τις συναντά σε άλλους.

Η ανθρώπινη φύση δεν είναι μονοδιάστατη και βέβαια δεν εξασφαλίζει στον άτομο την ισορροπία που χρειάζεται για να βιώσει την πραγματικότητά του και να ανέλθει πνευματικά. Η υλική του υπόσταση είναι το βασικό μέλημα του ανθρώπινου πολιτισμού τουλάχιστον τα τελευταία 300 χρόνια, τα οποία τον απομάκρυναν από την ολότητά του. Ο αγώνας της επιβίωσης έγινε σημαντικός ανάμεσα στις κοινωνικές τάξει όπου η κάθε μια με τον δικό της τρόπο δημιουργούσε μια κουλτούρα γύρω από αυτό το ζήτημα η οποία ενίσχυε συνεχώς την ανασφάλεια και την επιδίωξη βέβαια της ασφαλούς επιβίωσης.

Η πνευματική υπόσταση παραμελήθηκε ή ανατέθηκε σε ειδικούς και φωτισμένους οι οποίοι θα μπορούν να ασχολούνται με το όλον και να θεραπεύουν σε κάποιες περιπτώσεις τα άτομα που έχουν ανάγκη από αυτήν την εξισορρόπηση . Όμως ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από γκουρού, αρκεί να κοιτάξει και προς τα μέσα του, τόσο καθαρά, όπως κοιτά και εξωτερικά, τον χώρο που ζει και αναπνέει. Τότε μόνο θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις δυνάμεις που κρύβει ο ίδιος του ο εαυτός. Όπως η φύση έχει την τροφή και τα φάρμακά μας για να διατηρηθούμε στη ζωή και να θεραπευθούμε από τις ασθένειες, έτσι και ο ίδιος μας ο εαυτός παράγει αυτήν την δυνατότητα.

Αν ασχοληθούμε με τις ικανότητες που διαθέτουμε και τις δεξιότητες που είμαστε προικισμένοι, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο συνειδησιακό άλμα και θα αλλάξουμε τον πολιτισμό μας, ο οποίος έχει ανάγκη από μια νέα ανθρωπιστική και πολιτιστική αναμόρφωση.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.