Ο κολοσσός των fast food σχεδίαζε να ανοίξει ένα νέο υποκατάστημα στην καρδιά της κοσμοπολίτικης πλατείας Piazza del Duomo, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το δήμαρχο της Φλωρεντίας τον περασμένο Ιούνιο. Η...
απόφαση επικυρώθηκε και από το συμβούλιο που είναι αρμόδιο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Τα McDonald's, τα οποία τροποποίησαν την πρότασή τους ώστε να συμβαδίζουν με τις κατευθυντήριες γραμμές, ισχυρίζονται ότι υπήρξε μεροληψία εις βάρος τους και, σύμφωνα με την Firenze Today, τώρα διεκδικούν αποζημίωση ύψους 18εκ. ευρώ.

Τα McDonald's σχεδίαζαν να λειτουργήσουν με σεβασμό προς τους τοπικούς κανονισμούς, αποδεχόμενοι να συστήσουν στην τοπική αγορά προϊόντα McDonald's...α λα ιταλικά. «Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να προστατευτεί η πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά και τα ιταλικά ιστορικά κέντρα καθώς και οι παραδόσεις και τα μικρά μαγαζιά αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε κανονισμούς που πλήττουν την ελευθερία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» είπε εκπρόσωπος της αλυσίδας στο BBC.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Dario Nardella, δήλωσε στο τοπικό συμβούλιο ότι «τα McDonald's έχουν το δικαίωμα, βάσει νόμου, να καταθέσουν αίτηση αλλά και εμείς έχουμε το δικαίωμα να πούμε 'όχι'».

Μετά τους καρδινάλιους του Βατικανό, οι οποίοι τον περασμένο μήνα εξοργίστηκαν στην ιδέα ότι υποκατάστημα των McDonald's ενδέχεται να ανοίξει κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, η πλατεία της Φλωρεντίας, που φημίζεται για τη γοτθική και αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική, είναι η δεύτερη περίπτωση στην Ιταλία που κλείνει την πόρτα στoν «γίγαντα» των χάμπουργκερ.

Τρώγοντας «βρώμικα»

Τα McDonald's άνοιξαν για πρώτη φορά το 1940 από τους αδερφούς McDonald και σύντομα εφάρμοσαν το μοντέλο της γραμμής μαζικής παραγωγής του Ford. Η αλυσίδα σήμερα «ζει και βασιλεύει» σε 119 χώρες και σερβίρει καθημερινά περίπου 68 εκατομμύρια πελάτες παρά τις «βρώμικες» ιστορίες που συνοδεύουν το «σπίτι» της δημοφιλούς μασκότ-κλόουν Ronald McDonald.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.