για την ήττα της...

Τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ κατηγόρησε για την ήττα που υπέστη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον, σε...
τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τους μεγαλύτερους χορηγούς της προεκλογικής της εκστρατείας, σύμφωνα με δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στη διάσκεψη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη διάρκειας μισής ώρας που είχε με υποστηρικτές της σήμερα Σάββατο, η Χίλαρι Κλίντον, η οποία κράτησε χαμηλό προφίλ μετά την ήττα της, είπε πως η εκστρατεία της και το Δημοκρατικό κόμμα συγκέντρωσαν 900 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις δωρεές 3 εκατ. χορηγών, όπως είπαν οι δύο συμμετέχοντες που μίλησαν στο Reuters.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών εξήγησε ότι ο Κόμεϊ ευθύνεται για την ήττα της αφού εκείνος αποφάσισε να στείλει την επιστολή στο Κογκρέσο 11 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στην οποία ανακοίνωνε ότι θα άνοιγε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 έως το 2012.

Ο ίδιος ο Κόμεϊ, μια εβδομάδα αργότερα ανακοίνωσε ότι εξέτασε τα email και συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις στην πολιτικό, ωστόσο η πολιτική ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η Χίλαρι Κλίντον επισήμανε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ανακοινώσεις του διευθυντή του FBI για να της επιτεθεί.

Αν και η δεύτερη επιστολή την απάλλαξε από οποιοδήποτε παράπτωμα, άρα δεν της ασκήθηκε δίωξη, η Κλίντον εξήγησε ότι το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ιδέα στους υποστηρικτές του Τραμπ ότι το σύστημα λειτουργεί υπέρ της και τους κινητοποίησε να τον ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.