Χειμώνας χωρίς Βιταμίνη C δε γίνεται!

Αν η λίστα σου με τα απαραίτητα για το φετινό χειμώνα δεν συμπεριλαμβάνει ένα καλό συμπλήρωμα Βιταμίνης C, σίγουρα δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά!
Για να μη σου χαλάσει τη μέρα (και την εβδομάδα) κανένα ξαφνικό κρυολόγημα, το μυστικό είναι ένα και δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις να το αγοράσεις τελευταία στιγμή!Για να καταπολεμήσεις το κοινό κρυολόγημα, δεν χρειάζεσαι κάποιο φάρμακο. Αν έχει κλείσει η μύτη σου ή έχεις πονοκέφαλο, αρκεί ένα αποσυμφορητικό και ένα απλό παυσίπονο. Αν παραπονεθείς σε κάποιον γιατρό ότι αρρωσταίνεις πολύ συχνά, πρώτα απ’ όλα θα εξετάσει το ενδεχόμενο της αβιταμίνωσης. Όταν λοιπόν είμαστε κρυωμένοι, επιβάλλεται να προσφέρουμε στον οργανισμό μας βιταμίνες και, φυσικά, η βιταμίνηC είναι η πρώτη προτεραιότητα όταν μιλάμε για το «χτίσιμο» ενός γερού ανοσοποιητικού.Γιατί χρειάζεσαι συμπλήρωμα βιταμίνης C;
Γιατί δεν την παράγει ο οργανισμός αλλά τη βρίσκουμε μόνο στις τροφές και, ειδικά όταν έχουμε αρρωστήσει, η ποσότητα που χρειαζόμαστε ισοδυναμεί με υπερβολικά πολλά φρούτα ή λαχανικά.
Γιατίαποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και χρειάζεται συνεχή αναπλήρωση.
Γιατί βοηθά να αντέξουμε σε μια δύσκολη μέρα στο γραφείο χωρίς να νιώθουμε εξάντληση και ζαλάδα από το κρυολόγημα που αντιμετωπίζουμε.
Γιατί έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, λόγω του ότι παίζει ενεργό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου και αναζωογονεί το σώμα, το πνεύμα και την εμφάνισή μας.
Γιατί τονώνει την ψυχολογία, πόσο μάλλοντις περιόδους που το χρειαζόμαστε περισσότερο.
Γιατί όταν καπνίζουμε ή βρισκόμαστε συχνά σε χώρους που καπνίζουν άλλοι, η βιταμίνη Cκαταστρέφεται από τη νικοτίνη που εισπνέουμε.
Γιατί όταν γυμναζόμαστε πολύ ή καταπονούμε το σώμα μας με «βαριές» εργασίες, χρειαζόμαστε παραπάνω βιταμίνες για να αποφεύγουμε τις φθορές στο μυοσκελετικό σύστημα αλλά και το οξειδωτικό στρες.
Γιατί όταν κάνουμε δίαιτα ή λόγω αυξημένων υποχρεώσεων τρώμε ανθυγιεινά και το βάρος μας είναι παραπάνω από το φυσιολογικό, η βιταμίνη C δεν είναι μόνο απαραίτητη για την ισορροπία του οργανισμού, αλλά διευκολύνει και τη διαδικασία της καύσης του λίπους.
Γιατί μας βοηθά σε όλα τα παραπάνω και προέρχεται από τη φύση, δεν επιβαρύνουμε λοιπόν το σώμα μας με χημικά συστατικά.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.