ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΑ!..Τους Χώριζε μόνο ένα Τζάμι! Αλλά μετά την Πρώτη τους Συνάντηση «Σκύλος και Τσιτάχ» έγιναν…ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ!

Τα τσιτάχ συνήθως γεννούν περίπου τρία με πέντε μικρά σε κάθε γέννα. Περιστασιακά, ωστόσο, κάνουν μόνο ένα, το οποίο εγκαταλείπεται γρήγορα διότι η μητέρα ξέρει πόσο χαμηλές είναι οι πιθανότητες για να επιβιώσει μόνο του στην άγρια φύση.
Έτσι, όταν το προσωπικό από το San Diego Zoo Safari Park παρατήρησε πως ένα από τα θηλυκά ενήλικα τσιτάχ τους ήταν έγκυος, ανυπομονούσαν να γνωρίσουν τη νέα γενιά, ωστόσο, όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε μόνο ένα νεογέννητο στην γέννα, το οποίο γρήγορα εγκαταλείφθηκε από τη μαμά του, το προσωπικό παρενέβη για να βρει στο μωρό, το οποίο ονόμασαν Ruuxa, έναν σύντροφο.


 

Ο ζωολογικός κήπος ήταν σε θέση να βρει ένα 8 εβδομάδων κουτάβι που ονομάζεται Raina για να είναι σύντροφος του Ruuxa, αλλά ποτέ δεν φανταζόταν ότι οι δυο τους θα συνδεθούν τόσο γρήγορα όταν αντίκρισαν ο ένας τον άλλον μέσα από ένα τζάμι για πρώτη φορά.

Οι δύο ήταν μαζί κάθε μέρα, από τη στιγμή που συναντήθηκαν για πρώτη φορά, και μάλιστα αρνήθηκαν να χωριστούν ακόμα και όταν ο Ruuxa υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει μια ανωμαλία που ονομάζεται ανάπτυξη χονδροδυσπλασίας, η οποία προκάλεσε τα πόδια του να μεγαλώνουν σε σχήμα τόξου και δεν μπορούσε να τρέξει.


Ο Ruuxa έχει αναρρώσει πλήρως χάρη στην ευγενική βοήθεια του Raina, αλλά ευτυχώς τα δυο αδέρφια δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν ότι θα χωρίσουν μιας και ο ζωολογικός κήπος σχεδιάζει να τους κρατήσει μαζί για το υπόλοιπο της ζωής τους αφού ο Raina βοηθάει τον Ruuxa να παραμένει ήρεμος σε νέα περιβάλλοντα και καταστάσεις.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον υπέροχο δεσμό μεταξύ αυτών των δυο υπέροχων αδερφών.


Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.