Σε ευχαριστώ που την παράτησες και τώρα την προσέχω εγώ

Σε ευχαριστώ που την άφησες, δικέ μου. Σε ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου που δεν άντεξες το όποιο βάρος επέφερε η σχέση σου αυτή και κιότεψες, που φέρθηκες άλλη μια φορά εγωιστικά κι έδωσες τροφή στα έρμαια που χαρακτηρίζουν τους άντρες, γουρούνια.
Που έκανες ό,τι περνούσε απ’ το χέρι σου για να τερματίσεις έναν άνθρωπο σαν κι αυτή, μια ψυχή διαφορετική απ’ τις άλλες με τέτοια παιδικότητα και τέτοια σπιρτάδα, τέτοια γαλήνη και τέτοια ζεστασιά, που θέλει κόπο πραγματικό για να τη βρεις σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Τον απόμακρο και τον πέρα για πέρα εγωιστικό.

Σε ευχαριστώ ειλικρινά που την πλήγωσες. Το ξέρω πως αυτό φαντάζει χαιρέκακο, μίζερο και κάπως εγωιστικό, όμως για μένα είναι η αλήθεια. Ξέρεις γιατί; Γιατί μέσα από οτιδήποτε μισητό εκφράζει η αλήθεια αυτή, πηγάζει η δική μου χαρά. Ναι, ρε φίλε, η δική μου χαρά, μια χαρά πρωτόγνωρη, μια χαρά μοναδική.

Μια ευτυχία που ίσως εσένα δε σε νοιάζει, ίσως και τον κόσμο όλο να μη νοιάζει. Αλλά νοιάζει εμένα, γιατί η ευτυχία αυτή δεν είναι ιδιοτελής και δε γέρνει μονόπλευρα, δε βασίζεται επί πτωμάτων ούτε επισκιάζει κανέναν. Είναι ένα συναίσθημα που παίρνω επειδή την κάνω να χαμογελά. Είναι μια μοναδικότητα της στιγμής που νιώθω εγώ ο ίδιος γιατί αυτή δέχεται εμένα, γιατί αυτή εμπιστεύεται εμένα, γιατί αυτή αγαπάει εμένα.

Οπότε δεν έχω κάτι άλλο πιο σημαντικό να σου εκφράσω απ’ τα συγχαρητήριά μου που την παράτησες και βρέθηκε στο δρόμο μου. Που στάθηκε και με κοίταξε μέσα στη δική της θλίψη και μιζέρια κι αποφάσισε να μου δώσει μια ευκαιρία. Μια δυνατότητα να μπω στη ζωή της και να τη διεκδικήσω. Μια ευκαιρία που μέσα της μπορεί να ικέτευε να είχες δώσει εσύ στη σχέση σας.

Ξέρεις όμως κάτι; Δε με πειράζει, ποτέ μου δε με πείραξε που ήμουν ο γκόμενος μετά το χωρισμό, που ερχόμουν δεύτερος μετά από σένα. Δε με ενόχλησε ποτέ, γιατί αυτό μου έδινε την ώθηση να προσπαθώ ακόμα περισσότερο για τη δική της ευτυχία. Να βάζω τα δυνατά μου και να πιστεύω σε αυτή τη σχέση, να μαθαίνω τα όριά μου και να τα ξεπερνώ, να μαθαίνω να μιλάω για πρώτη φορά στη ζωή μου ξεκάθαρα και να ζητώ ό,τι μπορεί ο άλλος να δώσει, χωρίς πιέσεις και παιδιαρίσματα.

Γιατί για πρώτη φορά έμαθα τι σημαίνει να προσπαθείς για την αγάπη, τι σημαίνει να παλεύεις καθημερινά για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη, τι σημαίνει να σκέφτεσαι πρώτα τον άλλο και μετά εσένα. Πώς είναι να νοιάζεσαι πραγματικά και ποια είναι η αίσθηση να σε νοιάζονται αληθινά. Γιατί, δικέ μου, μέσα από αυτήν έμαθα πραγματικά εμένα. Γιατί μέσα απ’ τον πόνο που της προκάλεσες εσύ, έμαθα εγώ να την κάνω να χαμογελά. Έμαθα εγώ να την αγαπάω. Έμαθα εγώ να την προστατεύω και το πιο σημαντικό, την έκανα να αγαπήσει ξανά. Να αγαπήσει εμένα κι όχι εσένα.

Δε με ενδιαφέρει αν αυτό σου φαίνεται ο δεκάλογος της τρέλας ούτε με νοιάζει πραγματικά αν σου μοιάζει με το μονόλογος ενός τρελού της Ιονέσκο. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει εμένα πραγματικά είναι πως έσωσα έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που κατέστρεψες εσύ και ξαναέχτισα εγώ.

Κάτσε λοιπόν και κοίτα όσο εγώ θα την αγαπάω αληθινά και θα την προσέχω. Κάθισε και κοίτα τι έχασες εσύ γιατί ποτέ δεν πίστεψες και τι βρήκα εγώ πλέον να πιστεύω. Σε ευχαριστώ.

Συντάκτης: Θεοδόσιος Ραβανός

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.