Κανείς δεν αγάπησε αυτό το σκυλί επειδή το σώμα του ήταν γεμάτο όγκους. Μετά από μια θαυματουργή επέμβαση, σήμερα είναι αγνώριστο!

Ένα αδέσποτο σκυλί έχει μια άσχημη ζωή. Κανένας δεν φροντίζει γι’ αυτό, και υποφέρει από την έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, την πείνα, και από διάφορες ασθένειες.
Ορισμένες πόλεις έχουν περισσότερα αδέσποτα από ότι άλλες, και στην Πόλη του Μεξικού, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους, ψάχνοντας τρόπους να επιβιώσουν. Και για ένα σκυλί στις αρχές του 2015, οι πιθανότητες επιβίωσης δεν ήταν πολλές.

Αυτό το σκυλί ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που ένας περαστικός έπρεπε να το σηκώσει για να το μεταφέρει κάπου που θα του παρείχαν ιατρική φροντίδα. Ολόκληρο το σώμα του σκύλου ήταν καλυμμένο με καρκινικούς όγκους, πολλοί από τους οποίους ήταν ανοιχτοί και μολυσμένοι.

Ήταν, επίσης, σοβαρά υποσιτισμένο. Και οι άνθρωποι περπατούσαν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως πίστευαν ότι το καημένο αυτό σκυλί ήταν χαμένη υπόθεση, έτσι φαινόταν.

Αλλά ακριβώς επειδή ένα σκυλί (ή ένα πρόσωπο, πολλές φορές) φαίνεται να είναι σε απελπιστική κατάσταση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει.

Ο διασώστης πήρε το άρρωστο σκυλί στην ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων Dalia Gamez, που τον φιλοξένησε, τον ονόμασε Boby, και φρόντισε να πάρει τη θεραπεία που απεγνωσμένα χρειαζόταν.

Αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εκπληκτική μεταμόρφωση του.


Τον Φεβρουάριο του 2015, αυτό το σκυλί εντοπίστηκε στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού. Ήταν καλυμμένο με καρκινικούς όγκους και πέθαινε από την πείνα.

Το πρόσωπο που τον εντόπισε πληγώθηκε τόσο όταν τον είδε, που αποφάσισε τουλάχιστον να προσπαθήσει να τον σώσει.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε στην Dalia Gamez, μια ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, η οποία τον πήρε αμέσως και τον ονόμασε Boby.

Ήξερε ότι η κατάστασή του ήταν τρομερή, και ότι χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια.


Στο γραφείο του κτηνιάτρου, διαπιστώθηκε ότι ήταν περίπου δύο ετών, και ότι οι όγκοι του ήταν σίγουρα καρκινικοί.

Του είχε συνταγογραφηθεί χημειοθεραπεία, αλλά οι κτηνίατροι και η Dalia σκέφτηκαν πως το σώμα του δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή τη διαδικασία.

Αλλά ήξεραν ότι έπρεπε να προσπαθήσουν.


Η Dalia έκανε ό,τι καλύτερο για να εμψυχώσει τον Boby να αντέξει αυτή τη δοκιμασία, η οποία περιελάμβανε οκτώ συνεδρίες χημειοθεραπείας σε δύο μήνες.

Κατά την περίοδο αυτή, δεν ήταν ακόμα σαφές αν θα επιβίωνε.


Η Dalia αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του Boby στο ίντερνετ, και έμεινε στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Η συντροφικότητα και η φροντίδα προφανώς βοήθησαν πολύ την κατάσταση του άτυχου αυτού σκύλου.

Και όταν η χημειοθεραπεία τελείωσε, ο Boby άρχισε να βελτιώνεται, μέχρι που στο τέλος φαινόταν σαν ένα άλλο σκυλί!


Οι όγκοι του εξαφανίστηκαν και το τρίχωμά του άρχισε να φαίνεται και πάλι λαμπερό και πυκνό. Επιπλέον, είχε πάρει αρκετό βάρος.


Ανέκτησε πλήρως τη χαμένη του ενέργεια, και ήταν σε θέση να τρέξει, να χοροπηδήξει, και να παίξει, ακριβώς όπως κάθε νεαρό σκυλί της ηλικίας του.

Και μετά τη μεταμόρφωσή του, έγινε μια διασημότητα στη γειτονιά, και οι γείτονες της Gamez περίμεναν εναγωνίως για να τον γνωρίσουν!


Και ευτυχώς, η φήμη του ήταν μια ευλογία. Βοήθησε την Gamez του βρει ένα νέο σπίτι με μια όμορφη οικογένεια.

Η Gamez στεναχωρήθηκε όταν τον είδε να φεύγει, αλλά ήξερε ότι ήταν σε καλά χέρια.

Η μεταμόρφωση του Βoby μας δείχνει ότι ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται άσχημα, υπάρχει πάντα η ελπίδα για ένα λαμπρό αποτέλεσμα!
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.