Μπορείς πραγματικά να αλλάξεις κάποιον σε μια σχέση;

«Είναι τέλειος, μόνο που…». Κι εκεί συνειδητοποιείς ότι δεν αποδέχεσαι τον καλό σου όπως ακριβώς είναι αλλά έχεις βάλει στο μυαλό σου στόχο να τον αλλάξεις. Και πες ότι εσύ τον έβαλες τον στόχο σου, είναι τελικά εφικτός;
Πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με την σταθερότητα της προσωπικότητας. Τη δεκαετία του ’60 ο διάσημος ψυχολόγος Walter Mischel διαπίστωσε ότι οι πράξεις μας συνδέονται περισσότερο με την εκάστοτε κατάσταση, παρά με την προσωπικότητα του καθενός.

Για παράδειγμα, επειδή ο πρώην σου σε νευρίαζε όλη την ώρα, δεν σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα με τα νεύρα σου και θα αντιδράς έτσι και με τους επόμενους.

Νεότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στην προσωπικότητά μας. Ωστόσο, το να αλλάξεις κάποιον άλλο είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Kαι τελικά τι μπορείς να αλλάξεις στον άλλον;

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο σύντροφός σου θα έχει ορισμένες ενοχλητικές για σένα συνήθειες. Είτε το να αφήνει τα ρούχα του όπου να ναι, είτε το να γεμίζει το σπίτι ψίχουλα, είτε να παρατάει τις κάλτσες του στον καναπέ.

Τα καλά νέα ότι τέτοιες συνήθειες μπορείς να τις αλλάξεις.

Τα κακά νέα είναι βέβαια ότι η ευτυχία σου μαζί του δεν θα εξαρτηθεί από το πού αφήνει τις κάλτσες. Ωστόσο, με λίγη καλή θέληση και κουβέντα ναι μπορείς να αλλάξεις αυτές τις ενοχλητικές συνήθειες στον σύντροφό σου.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.