«Ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα μεταξύ των προσφύγων»

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την Ευρωπαϊκή Ένωση «σαν απόλυτα υπεύθυνες για το έγκλημα (γιατί περί εγκλήματος πρόκειται) που εκτελέστηκε, χθες, 24 Νοέμβρη, το βράδυ, στο χώρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, και που είχε σαν αποτέλεσμα το φριχτό θάνατο δύο μεταναστών, το βαρύ τραυματισμό δύο άλλων και τον ελαφρύτερο δέκα ακόμα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών σαν απόρροια των πανάθλιων συνθηκών κράτησης και διαβίωσης. Και είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελληνικής κυβέρνησης και οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει που οδήγησαν σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες».

Το ΚΚΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είχε από την αρχή εναντιωθεί κατηγορηματικά στην ίδρυση και τη λειτουργία του χοτ σποτ. Είχε τονίσει πως στην ουσία θα πρόκειται για φυλακές ψυχών όπου τα ξεριζωμένα από τις εστίες τους θύματα, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, θα ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους».

Το ΚΚΕ ζητά «να αρχίσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο και απ’ ευθείας στις χώρες που θέλουν να πάνε. Να κλείσουν τώρα τα χοτ σποτς στη Μόρια και σε όλη την Ελλάδα. Στη θέση τους να δημιουργηθούν προσωρινές, ανοιχτές δομές φιλοξενίας για το λίγο διάστημα που θα μένουν ακόμα στο νησί και στην Ελλάδα, μέχρι τον οριστικό απεγκλωβισμό τους.

Σε αυτές να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης, θέρμανσης, διερμηνείας, εκπαίδευσης – απασχόλησης, υγιεινής και περίθαλψης. Αυτές οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας να λειτουργούν προτείνεται να λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, των υπηρεσιών του και των τοπικών θεσμικών οργάνων (Δήμοι - Περιφέρειες). Να αφαιρεθεί ολοσχερώς η συμμετοχή στη διαχείριση του προβλήματος από τις όποιες μη Κυβερνητικές οργανώσεις».

Τέλος η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλο το Λεσβιακό λαό, «παράλληλα με τον αγώνα του για τον απεγκλωβισμό, να συνεχίσει και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τους πρόσφυγες - μετανάστες.».
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.