Ο απολογισμός της επίσκεψης Τσίπρα στη Θράκη

Με πολιτικό συμπέρασμα της μονοήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη τη δέσμευσή του ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα παραμείνει αμείωτο για την ακριτική αυτή περιοχή και όλους τους κατοίκους της χωρίς αποκλεισμούς, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη «με απόλυτη επιτυχία», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

«Νέο όραμα για τη Θράκη» προέβαλλε ο πρωθυπουργός, σημείωναν ακόμη οι ίδιες πηγές, στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία. «Αυτοί οι δυο άξονες αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Έτσι, χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίστηκαν τόσο στους σταθμούς της περιοδείας, όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον πρωθυπουργό, εξηγούσαν από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης και ο υφυπουργός Σ. Πιτσιόρλας.

Στα στοιχεία της επίσκεψης τώρα, με αφετηρία τον διαρκώς αναπτυσσόμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε τόπους και σχολεία όπου υπήρξε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

«Ενθουσιώδης» περιγράφεται, ειδικότερα, η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον πρωθυπουργό στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, με τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, να κάνουν λόγο για «συγκινητικά πρωτοφανή» επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σχολείο τους. Παρόμοια ατμόσφαιρα επικράτησε και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου το εξαιρετικό κλίμα συνύπαρξης των παιδιών συνοδεύτηκε από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ´ όλης της ύλης ομιλία σε μια μαζική συγκέντρωση, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Εκεί, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, τέλος, δεσμεύτηκε πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τη Θράκη και πως την επίσκεψη του θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδείας και της ανάπτυξης, ως αλληλένδετων όρων για την ευημερία όλων των Θρακιωτών, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις»

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, μιλώντας στην Κομοτηνή.

Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας ανέφερε,. υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες. Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος

Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας.

Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί . Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.