Κι όμως οι προηγούμενες σχέσεις δίνουν... διάρκεια στην τωρινή

Μια νέα έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε ή ενδεχομένως πιστεύαμε για τις ερωτικές σχέσεις.

Κι όμως το «για πάντα» δεν είναι κάτι που μπορούμε να συναντήσουμε μόνο στα παραμύθια, όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη έρευνα, χωρίς όμως ο έρωτας να είναι το βασικό συστατικό για την ιδανική σχέση.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές συμπέραναν πως για να μη χωρίσει ένα ζευγάρι σημαντικό ρόλο παίζουν η ηλικία του ζευγαριού, οι προηγούμενες σχέσεις ακόμα και το αν καπνίζει κάποιος από τους δυο ή όχι.

Η μελέτη με τίτλο «What’ s Love Got to Do With It» πραγματοποιήθηκε σε 2.500 ζευγάρια, τα οποία είναι παντρεμένα ή συζούν πάνω από 7 χρόνια, με σκοπό να εντοπιστούν οι παράγοντες εκείνοι που οδηγούν στη διατήρηση της σχέσης ενός ζευγαριού ή στο χωρισμό.

Οι Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως εάν ο σύζυγος είναι εννέα ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα, οι πιθανότητες για διαζύγιο είναι διπλάσιες. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες που παντρεύονται πριν συμπληρώσουν τα 25 τους χρόνια.

Τα παιδιά είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την μακροβιότητα ενός γάμου ή μιας σχέσης, με το ένα πέμπτο των ζευγαριών που είχαν παιδιά πριν από το γάμο είτε από προηγούμενη σχέση είτε από την ίδια να έχουν χωρίσει, ενώ το ποσοστό των ζευγαριών που δεν είχαν παιδιά προ του γάμου και χώρισαν ανέρχεται στο 9%.

Οι γυναίκες μάλιστα που έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για παιδιά απ’ ό,τι οι σύζυγοί τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στο διαζύγιο. Οι γονείς και των δυο πλευρών παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη σχέση του ζευγαριού. Σύμφωνα με την μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, το 16% των ανδρών και των γυναικών, οι γονείς των οποίων είναι διαζευγμένοι, χωρίζουν κι αυτοί, ενώ το ποσοστό αυτών που καταλήγουν στο χωρισμό παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους παραμένουν μαζί ανέρχεται στο 10%.

Άνθρωποι που παντρεύονται, επίσης, για δεύτερη ή τρίτη φορά έχουν 90% πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει ένα μόνο γάμο.

Όμως, ακόμη και το χρήμα παίζει ρόλο στη μακροβιότητα της σχέσης κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Περισσότερο από το 16% των ζευγαριών που δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή στις περιπτώσεις που ο άνδρας είναι άνεργος, χώρισαν ενώ το ποσοστό των ευκατάστατων ζευγαριών που οδηγήθηκαν στο χωρισμό ανέρχεται στο 9%.

Τέλος, τα ζευγάρια που μόνον ο ένας καπνίζει έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν τη σχέση τους να καταλήγει σε αποτυχία.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.