Γενναίο μωρό που γεννήθηκε με τον εγκέφαλο έξω από το κεφάλι, διαψεύδει τους γιατρούς και κερδίζει την πιο δύσκολη μάχη του.

Κάθε μωρό που έρχεται στον κόσμο είναι μια ευλογία.
Αλλά τα μωρά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικά γεννιούνται παχουλά και χαρούμενα και αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αρχή.

Αυτά τα μωρά είναι μαχητές, και παλεύουν μέρα με τη μέρα για να πετύχουν ένα θαύμα.

Για ένα μικρό κοριτσάκι, την Aniyah Todd, οι πιθανότητες να ζήσει ήταν εναντίων της, αφού γεννήθηκε με τα περισσότερα μέρη του εγκεφάλου της έξω από το κρανίο της.

Οι γονείς της είχαν προειδοποιηθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ζήσει για πολύ καιρό μετά τη γέννησή της.

Ωστόσο, παρά τα σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια που είχε μπροστά της, αυτό το πολύτιμο κοριτσάκι παλεύει κάθε μέρα για να επιβιώσει από τη σπάνια πάθηση της με την υποστηρικτική δίδυμη αδελφή της, τη Sophia, στο πλευρό της.

Μετακινηθείτε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή την απίστευτη οικογένεια, και πώς η μικρή Aniyah αψηφά τις πιθανότητες κάθε μέρα.Η μικρή Aniyah Todd ήρθε σε αυτόν τον κόσμο με μια πολύ περίεργη πάθηση.

Ο εγκέφαλος της σχηματίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου έξω από το κρανίο της, μια κατάσταση που ονομάζεται εγκεφαλοκήλη.


Όταν οι νέοι γονείς Charlotte Youds και Will Todd πήγαν στις 13 εβδομάδες της κύησης για να δουν στο υπερηχογράφημα τα δίδυμα κοριτσάκια τους, ήρθαν αντιμέτωποι με μια τρομακτική διάγνωση.

Έμαθαν ότι το ένα από τα δίδυμα τους μεγάλωνε ακριβώς όπως θα έπρεπε, αλλά ότι οι εξετάσεις έδειξαν κάτι ασυνήθιστο για την αδελφή της.

Το κρανίο και ο εγκέφαλος του δεύτερου μωρού φάνηκε να αναπτύσσεται λάθος, με το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της να είναι έξω από το κρανίο.


Οι γιατροί προειδοποίησαν αμέσως τους γονείς της Aniyah ότι η μικρή δεν θα ζούσε.

Η αδελφή της, η Sophia ήταν μια χαρά, αλλά υπήρχαν υποψίες ότι Aniyah θα πέθαινε κατά τη διάρκεια του τοκετού ή λίγο αργότερα.

Είχαν, επίσης, προγραμματίσει να κλείσουν ένα ειδικό δωμάτιο στο νοσοκομείο για την οικογένεια, για να περάσουν με την Aniyah τον ελάχιστο χρόνο της ζωής της.


Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη γέννηση των κοριτσιών, η Aniyah μπήκε στο χειρουργείο για τη σωτήρια επέμβαση στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν τα τμήματα του εγκεφάλου της που ήταν έξω από το κρανίο.

Στη περίπτωση της Aniyah, αυτό σήμαινε ότι περίπου το 90 τοις εκατό των ιστών του εγκεφάλου της έπρεπε να αφαιρεθεί.


Μετά την επέμβαση, οι πιθανότητες της Aniyah να επιβιώσει ήταν ακόμη πολύ λίγες. Δεν ήταν σε θέση να αναπνεύσει χωρίς οξυγόνο, και τελικά την έβγαλαν από τα μηχανήματα και την έβαλαν στην αγκαλιά της μητέρας της για να πεθάνει ειρηνικά.

Όλοι υπέθεσαν ότι αυτό ήταν το τέλος της ιστορίας της Aniyah.

Αλλά η Aniyah, σαν μαχήτρια που είναι, διέψευσε όλες τις πιθανότητες.

Σιγά σιγά, άρχισε να αναπνέει μόνη της.


Μετά από λίγες μέρες η Aniyah πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και πήγε μαζί με την αδερφή της στο σπίτι.

Την ίδια ημέρα, τράβηξε τον ειδικό σωλήνα σίτισης της μόνη της, και άρχισε να πίνει από το μπουκάλι.

Γρήγορα φάνηκε ότι, εκτός από τον εγκέφαλό της, η Aniyah ήταν απόλυτα υγιές κοριτσάκι.


Ακολουθεί μόνο μια τακτική φαρμακευτική αγωγή για την παλινδρόμηση, και μέχρι στιγμής έχει καταρρίψει πολλές θεωρίες των γιατρών που την παρακολουθούσαν.

“Μπορεί να σηκώσει το κεφάλι της και να κοιτάξει γύρω της,” είπε η μητέρα της στο Caters News. “Είναι τόσο κινητική, χαμογελάει, και αγαπά τη μουσική.”

Οι διαφορές της με τη Sophia είναι ελάχιστες σε θέματα συμπεριφοράς.


Αν και η Aniyah έχει μόνο το 10 τοις εκατό του εγκεφάλου της, εικάζεται ότι αυτό θα επηρεάσει την ανάπτυξη της.

Τα δίδυμα είναι τώρα 4 μηνών, και μέχρι στιγμής, οι νευρολόγοι λένε ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν την Aniyah να μεγαλώσει σαν φυσιολογικό παιδί. Το πώς θα επηρεάσει ο εγκέφαλός της την ανάπτυξή της, την ομιλία της και την κινητικότητα της θα φανεί στην πορεία.


Ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Aniyah θα έχει βλάβη στον εγκέφαλο της λόγω της κατάστασής και της επέμβασης της, ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο που μας εκπλήσσει συνεχώς.


Η Aniyah μεγαλώνοντας θα συνεχίσει να διαψεύδει τις θεωρίες των γιατρών και σίγουρα θα δώσει κουράγιο και ελπίδα σε άλλους γονείς που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.