Κούρεμα ή βαφή πρώτα; Μάθε εδώ με ποια σειρά πρέπει να γίνονται

Το κομμωτήριο για μένα είναι σίγουρα μια από τις πιο απολαυστικές beauty ρουτίνες. Ο λόγος; Απλά αγαπώ την ιεροτελεστία του, παιδιά μου. Πηγαίνεις, πίνεις τον καφέ σου, διαβάζεις περιοδικά (κυρίως αυτά που δε θα έμπαινες καν στον κόπο να ξεφυλλίσεις υπό άλλες συνθήκες), λες στην κομμώτρια σου ΟΛΑ τα νέα σου (ναι, κι ας μην την ενδιαφέρουν καν), σου λέει κι εκείνη τα δικά της και φεύγεις κυρία με περιποιημένο μαλλί, αυτοπεποίθηση στα ύψη κι ανανεωμένη διάθεση.
Okay, δεν το κάνεις κάθε μέρα, αλλά αυτή η μια φορά στο δίμηνο που θα το κάνεις, ξέρεις ότι σου ανήκει δικαιωματικά. Για περίμενε όμως ένα λεπτό. Η ιεροτελεστία που ακολουθείς κατά την περιποίηση των μαλλιών σου είναι σίγουρα σωστή; Σίγουρα είναι εντάξει να βάφεις τα μαλλιά σου και να τα κόβεις μετά;

Όχι. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Κι εξηγώ αμέσως.

Ένα πράγμα σκέψου και θα καταλάβεις ακριβώς γιατί είναι λάθος να βάφεις τα μαλλιά σου και μετά να τα κουρεύεις: δεν είναι περίεργο να βάφεις τους τοίχους ενός σπιτιού, με το σκεπτικό ότι θα το γκρεμίσεις για να το χτίσεις από την αρχή; Ε κάπως έτσι, να δεις και το θέμα "κούρεμα/βαφή".

Αρχικά, όταν τα μαλλιά σου είναι πιο μακριά (ειδικά, αν είναι ΠΟΛΥ πιο μακριά) συγκεντρώνουν περισσότερες αποχρώσεις, καθώς οι άκρες τείνουν να ξεθωριάζουν ανοίγουν λόγω του ήλιου και των λουσιμάτων. Όταν βάφεις τα μαλλιά σου,λοιπόν, πρέπει να είναι ήδη κουρεμένα, καθώς αν συμβούν τα πράγματα αντίστροφα, τότε είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί ότι το χρώμα που διάλεξες, δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελες. Στα μακριά μαλλιά θα φαίνεται πιο ανοιχτό κι όταν κόψεις τις ξεθωριασμένες πιο ανοιχτές άκρες, θα γίνει αυτομάτως πιο σκούρο. Χμμμ, μήπως μ' αυτό το σκεπτικό, θα έκανες διαφορετική επιλογή χρώματος;

Την τσέπη σου δεν την υπολογίζεις; Αν το κούρεμα σου είναι δραστικό κι όχι απλά ένα τυπικό καθάρισμα στις σπασμένες άκρες σου, ετοιμάσου να γλιτώσεις αρκετά χρήματα από τη βαφή, μιας και το κόστος πηγαίνει συνήθως ανάλογα με το μήκος. Πέρα από χρήματα γλιτώνεις και χρόνο, αλλά ξέρω, τα χρήματα σε πονάνε λίγο παραπάνω αυτή τη στιγμή.

Μήπως να το σκεφτείς λίγο καλύτερα πριν το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο;
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.