Μια γυναίκα δε σου σώζει την υπόσταση, απλά την ξεγελά!

Σε μικρή ηλικία οδηγείσαι περισσότερο από το ένστικτο και λιγότερο από το μυαλό. Κάπου γύρω στα 18 οι περισσότεροι συνειδητοποιούν και προσδιορίζουν τις ανάγκες τους. Εκεί στα 18, μπορεί και λίγο νωρίτερα, αρχίζει να σε ενδιαφέρει η επαφή σου με το άλλο φύλο.
 Όχι απαραίτητα σ@ξουαλική. Η επαφή σου με τα κορίτσια της ηλικίας σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σου που μέχρι τότε μετριόταν με τις αθλητικές και σχολικές επιδόσεις. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει ακόμα, αλλά την εποχή που πήγαινα εγώ σχολείο, αυτός που ήταν επιθυμητός από τα κορίτσια, ενέπνεε δέος και σεβασμό, ακόμα και αν είχε όλες τις κακές συνήθειες.

Τελειώνοντας πλέον το σχολείο και αρχίζοντας άλλες υποχρεώσεις, η επιθυμία να γίνεις αποδεκτός από το πάλαι ποτέ ασθενές φύλο αρχίζει να οργιάζει μέσα σου. Άσχετα όμως μ΄αυτά που έχει πει ο Κοέλιο, το σύμπαν δε γίνεται σύμμαχος σε ό,τι θέλουμε πολύ. Η αίσθηση μου είναι ότι μάλλον το σύμπαν γίνεται εχθρός σε όλο αυτό, έχοντας βάλει βέβαια κι εσύ το χεράκι σου. H αλήθεια είναι ότι η ποιοτική τριβή με γυναίκες από νεαρή ηλικία σε ξεκλειδώνει.

Υπάρχουν άνδρες που έχουν περάσει τα 30 και η ψυχολογία τους εξαρτάται αποκλειστικά από την επιτυχία τους στο γυναικείο φύλο. Βασίζουν τα πάντα εκεί. Κάθε τους σκέψη, κάθε τους δραστηριότητα, έχει να κάνει με αυτό το πράγμα. Πιο παλιά με έπαιρνε τηλέφωνο ένας φίλος μου και άρχιζε το μοιρολόι. Έλεγε και ξαναέλεγε ότι του πήγαιναν όλα στραβά. Μια γκόμενα θέλεις και θα ισιώσεις, του έλεγα. Έτσι κι έγινε, βρήκε κάποια που του άρεσε, σταμάτησε το μοιρολόι και φαινόταν από τη φωνή του ότι γέλαγαν και τα μουστάκια του. Επειδή ήταν εγωιστής, όμως, προσπαθούσε να κρύψει τη χαρά του μ΄ένα στυλ ''δε βαριέσαι μωρέ''.

 Απλά για να μη δικαιωθώ. Το παράδειγμα αυτού του άνδρα δεν είναι φυσικά μοναδικό. Κάποια στιγμή έρχεται στη ζωή αυτών των ανδρών, κάποια που είναι περίπου όπως τη θέλουν. Για λίγο καιρό νιώθουν τη γιορτή της μοίρας και αρχίζουν και πάλι να απολαμβάνουν της ζωή τους. Βλέπουν τη ζωή με πιο όμορφο μάτι και πλέον δεν είναι όλα μαύρα. Αρχίζουν και αναθεωρούν για πολλά πράγματα που είχαν σκεφτεί μέχρι τότε. Μόλις χάσουν αυτή τη γυναίκα, η ζωή ξαναγίνεται μαύρη.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι ότι δε θεωρώ αμελητέο το κομμάτι της προσωπικής ζωής. Ίσα ίσα που για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ευτυχίας. Άλλο όμως να σταματάει η ζωή σου κάθε φορά που δεν έχεις γυναίκα και άλλο να ονειρεύεσαι μια γυναίκα-σταθμό.

Είναι σίγουρο ότι στη ζωή σου θα βρεις πολλές γυναίκες που θα σου αρέσουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσεις να τις κρατήσεις. Ίσως επειδή δεν κατάλαβες ότι πρέπει πρώτα εσύ να αγαπήσεις τον εαυτό σου και μετά να τον αγαπήσουν αυτές…
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.