Αυτό πρέπει να το μάθεις! Οι έξι συνήθειες που σου κάνουν ρυτίδες

Κάπνισμα, αλκοόλ και κακή διατροφή σού κλείνουν άμεσα ραντεβού με τα συμπτώματα της τρίτης ηλικίας κι ας είσαι ούτε 30.

Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη. Αυτό που δεν ξέρεις και δεν υποψιάζεσαι καν είναι οι παρακάτω έξι συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από όσο είσαι.

1. Δεν παίρνεις το στρες στα σοβαρά. Θα μου πεις, και ποιος δεν έχει; Θα σου απαντήσω με το εξής ατράνταχτο επιχείρημα: Κάθε σοβαρό συμβάν που μπορεί να σου τύχει μέσα σε ένα χρόνο, μπορεί να σε γεράσει κατά 8 χρόνια, λένε οι επιστήμονες! Λοιπόν, το ξανασκέφτεσαι;

2. Κοιμάσαι με τις ώρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς τη γήρανση- για κάθε χρόνο που περνάς κάτω από το πάπλωμα υπολόγισε ότι η εικόνα σου μεγαλώνει κατά 4-7 χρόνια!

3. Δεν λες ποτέ όχι στα μπισκοτάκια. Ούτε εμείς, αλλά δεν είναι και για χόρταση. Αν διαβάζεις τις έρευνες, θα ξέρεις ότι η ζάχαρη είναι τοξική και τείνει να γίνεται εθιστική. Παράλληλα σαμποτάρει το ωραίο σου πρόσωπο, προκαλεί ρυτίδες, καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη και… αντίο νιάτα!

4. Δεν βγαίνεις με τους φίλους σου. Ή δεν έχεις πια φίλους. Κι όμως, είναι τόσο σημαντικοί για την υγεία σου όσο η διατροφή και η άσκηση αφού η παρέα μαζί τους μειώνει τα επίπεδα του στρες που λέγαμε παραπάνω.

5. Λιάααζεσαι, δε νοιάζεσαι. Ναι, έχεις ανάγκη από βιταμίνη D αλλά για 10-15 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα όχι τσουρούφλισμα με τις ώρες. Βάζε οπωσδήποτε αντηλιακό- όλο το χρόνο, στην Ελλάδα ζούμε!

6. Δεν ξεκολλάς από τον καναπέ. Γυμναστική, γυμναστική, γυμναστική, πόσες φορές θα το πούμε; Ακόμα βαριέσαι; Μάθε λοιπόν ότι ακόμα και 15 λεπτά άσκησης κάθε μέρα σού χαρίζουν 3 επιπλέον χρόνια ζωής.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.