Κόλλια-Τσαρουχά: Οι θυσίες έχουν φτάσει στο απροχώρητο

Στην εκτίμηση ότι η β΄αξιολόγηση θα κλείσει, προχώρησε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παρά τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα. Σε συνέντευξή της, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm» τόνισε ότι: «Πάντα στις παραμονές της αξιολόγησης, μας ζητούσαν περισσότερα μέτρα, μας απειλούσαν (...) ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, οι θυσίες έχουν φτάσει στο απροχώρητο» είπε η υφυπουργός και κάλεσε τους δανειστές να προχωρήσουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, αναφορικά με τη μείωση του ελληνικού χρέους.

«Οι θεσμοί μπορεί να πιέζουν για νέα μέτρα, αλλά το θέμα της Ελλάδας τράβηξε πολύ και αδικαιολόγητα (...) με αιματηρές θυσίες εμείς ό,τι αναλάβαμε το κάναμε» τόνισε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά, για να συμπληρώσει πως δεν μπορεί οι εταίροι να σταματούν σε λίγες χώρες που αντιδρούν και κυρίως στην άρνηση της Γερμανίας.

Αναφορικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές τόνισε ότι «ΝΔ ζητά εκλογές από την επομένη των προηγούμενων εκλογών» και σημείωσε πως η συμφωνία του 2015 ψηφίστηκε σχεδόν από όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ. Υποστήριξε ότι δεν θα στηθούν κάλπες, προσθέτοντας ότι «δεν θα βγάλουν κάτι οι εκλογές, κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει τώρα».

Ερωτηθείσα για τη σύσταση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης είπε ότι υποστηρίζει την πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να έχει μια πιο δυνατή σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που έχει να δώσει πολλά στον υπόλοιπο κορμό της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός δεν θα έρχεται να κλείνεται στο γραφείο του, θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, θα βλέπει τα προβλήματα» σημείωσε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά και κάλεσε όλους τους φορείς να συντονιστούν για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

«Ήταν μία πάρα πολύ καλή ιδέα του πρωθυπουργού να υποδέχεται εδώ τους ξένους ηγέτες των βορείων από εμάς χωρών. Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη, μ' αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού, με τη δημιουργία αυτού του παραρτήματος της γραμματείας του πρωθυπουργού, θα δώσει αυτό που ανήκει στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα: Γίνεται πραγματική συμπρωτεύουσα» επισήμανε η υφυπουργός.

Αναφερόμενη στη συνεργασία της με την προϊσταμένη στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου, η κ. Κόλλια- Τσαρουχά σημείωσε ότι «είναι απόλυτα θετική κρίνοντας και από τη συνεργασία σε προηγούμενες ευκαιρίες, κοινωνικού περιεχομένου, με το προσφυγικό και με άλλες».

«Θεωρώ ότι είναι ένα νέο παιδί, το οποίο έχει όρεξη για δουλειά, έχει προφανώς τη στήριξη του πρωθυπουργού, θα ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας και με άλλους φορείς και παράγοντες της πόλης, παράλληλα με το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που έχει τον ρόλο του, έχει τη δουλειά του να κάνει. Δε βρίσκω κάτι το κακό και το περίεργο που θέλουν κάποιοι με μικρόψυχη και μικροπολιτική προσέγγιση να προσδώσουν σε αυτή την παρουσία» είπε. Επισήμανε δε ότι οι φορείς της πόλης και των γύρω περιοχών θα πρέπει να "εκμεταλλευτούν" την τακτική παρουσία του πρωθυπουργού και «να υπάρχει μία συγκροτημένη διεκδίκηση θεμάτων, να συνεργαστούν καλύτερα όλοι οι φορείς».

Η υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι είναι η σειρά των δανειστών να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κι εκείνοι «να συζητήσουν επιτέλους για τη μείωση του χρέους». «Θεωρώ, βλέποντας και τη σιγουριά του πρωθυπουργού, ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Είναι υποχρεωμένοι οι δανειστές μας να αναλάβουν την υποχρέωσή τους όπως κι εμείς κάναμε μέχρι τώρα» σημείωσε.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.