Έκλεισαν οι κάλπες για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Γαλλία, οι οποίες διεξήχθησαν με μεγάλη συμμετοχή, ενώ το...
αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στη 1 ώρα Ελλάδας.

Τα πρώτα ανεπίσημα exit polls δείχνουν προβάδισμα του Αλέν Ζιπέ και του Φρανσουά Φιγιόν έναντι του Νικολά Σαρκοζί αλλά οι διαφορές δεν είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να εξαχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6%. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.

Πάντως, ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση των εκλογών επισήμανε ότι πρόκειται για πολύ προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως για τα γαλλικά μέσα η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εκλογών η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πολιτών. Σημειώνεται πως κάθε ψηφοφόρος για να έχει δικαίωμα ψήφου έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 2 ευρώ. Αν τελικώς τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιωθούν η δεξιά στη Γαλλία θα έχει συγκεντρώσει περίπου 8 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο αρκεί ώστε να πληρωθεί το ποσό που απαιτείται τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ο οποίος θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Η ανάλυση που παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την πολιτική αφετηρία των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία. Αναλυτικά σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις, το 63% προέρχεται από το κέντρο και τη δεξιά, το 15% από την αριστερά, το 8% από το εθνικό μέτωπο ενώ το 14% δήλωσε πως δεν έχει κομματική προτίμηση. Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα πως μόλις 6 στους 10 ψηφοφόρους προέρχονται από την παραδοσιακή γαλλική δεξιά...
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.