Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί ΔΕΝ έχουμε εμπιστοσύνη σε γυναίκα

Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμφίδρομη στις σχέσεις. Σας τα έχω ξαναπεί, τα έχετε ξαναδιαβάσει, μην λέμε και τα ίδια. Σας είχα πει γυναίκες τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας μια και για πάντα πριν λίγες μέρες (ευχαριστούμε που το διαβάσατε). Τώρα θα μάθετε γιατί ΔΕΝ σας έχουμε εμπιστοσύνη.
Η ιστορία ξεκινάει από τότε που οι δεινόσαυροι έκαναν περαντζάδα πάνω στον πλανήτη. Τότε που οι εποχές ήταν πιο απλές. Ήθελες μια γυναίκα; Την ροπάλιαζες και την έσερνες στη σπηλιά σου. Τέλος. Σύντομα τα κόζια άλλαξαν. Ο παραδίπλα κυνηγός είχε μεγαλύτερο θήραμα. Και η ροπαλιασμένη παράταγε τον δικό της άντρα για δυο λόγους: 1ον, η ενδοοικογενειακή βία είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ. 2ον: Γιατί ο άλλος προσέφερε περισσότερα. ΟΚ; ΟΚ.

Και κάπως έτσι η γυναικεία φύση άλλαξε. Και ο άνδρας σταμάτησε να εμπιστεύεται. Γιατί και η δεύτερη γυναίκα που βρήκε έκανε το ίδιο αν και της προσέφερε περισσότερα απ’ότι στην πρώτη. Και το ίδιο έπαθε και ο άλλος κυνηγός με το θήραμα. Και σταδιακά η λέξη εμπιστοσύνη άρχισε να ξεφτίζει. Μεταμορφώνοντας τους άντρες σε γουρούνια, σε σύμπραξη πάντα με την μάγισσα Κίρκη, που είχε υπογράψει σύμβαση αορίστου.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα.

Σε μια καθημερινότητα που οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι απλά δύσκολες και πολύπλοκες αλλά ακατανόητες. Ο έρωτας, ο σεβασμός, η εκτίμηση και η θυσία για τον άλλον έχουν δώσει την θέση τους στο ψέμα, την μιζέρια, στο συμφέρον και στην βόλεψη. Ψέματα; Ξέρετε πως κανείς μας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όσοι αγαπάμε ανιδιοτελώς (βάζω και εμένα μέσα γιατί εγώ τα ζω αυτές τις μέρες 10 φορές πιο έντονα) καταλήγουμε μόνοι μας, να έχουμε την ρετσινιά του μ@λ@κ@ και φυσικά εσείς γυναίκες να σβήνετε κάθε, μα κάθε στιγμή. Ψέματα και αυτό μήπως;

Και φτάνουμε στην εμπιστοσύνη.

Το 90% των σχέσεων σας έχω επισημάνει πως διαλύονται από ανδρικά λάθη. Για να φτάσουμε σε αυτά τα λάθη όμως εμείς τα αγόρια έχουμε πίσω μας άλλες ιστορίες. Όπως μια γυναίκα που μας κορόιδεψε, μια δεύτερη που μας χρησιμοποίησε και μια τρίτη που απλά μας αγνόησε. Εγώ προσωπικά έχω πετύχει το 3 σε 1. Και μοιραία όλο αυτό συσσωρεύεται και βγάζει σε μια σωρεία λαθών, εκτιμήσεων που δεν στέκουν με την πραγματικότητα και σε έλλειψη εμπιστοσύνης. Προσέξτε, είναι σαν να μιλάμε για ένα δαρμένο σκυλί. Δεν πλησιάζει άνθρωπο ποτέ με καλές προθέσεις και πάντα ζει με την αμφιβολία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν λέω πως όλες είστε ίδιες γυναίκες. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό… ΑΛΛΑ. Μια γυναίκα θα κοιτάξει το συμφέρον της ακόμη και στον έρωτα, γιατί έτσι είναι φτιαγμένη. Ένας άντρα ποτέ. Θα απατήσει, θα ψάξει το εύκολο σεξ, ναι το δέχομαι, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει γυναίκα για το δικό του συμφέρον.

Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε, θα σας πω γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη. Γιατί όσο σκληρόπετσοι και αν είμαστε (και είμαστε) κάποια στιγμή αυτό το «φτάνει ρε γαμώτο» ανεβαίνει μέχρι τον λαιμό και γίνεται κόμπος. Τόσο σφιχτός που μας στραγγαλίζει. Και που είστε εσείς κοπελιές τότε; Ααα ναι. Με κάποιον άλλον ή κάπου αλλού. Ποτέ όμως εκεί. Ψέματα μήπως και αυτό;

Δεν εμπιστευόμαστε γιατί ο καθένας μας έχει ένα παρελθόν που τον πονάει. Όπως και εσείς. Και το κάνετε και εσείς, οπότε μην κρίνετε μόνο από τα δικά μας. Όταν έχεις ζήσει ψέμα, κοροϊδία και εκμετάλλευση και ο Δίας να κατέβει κάτω και το δωδεκάθεο όλο ΔΕΝ θα μεταπειστούμε. Αλλά εσείς είστε τυχερές γιατί έχετε εμένα βρε κουτά να σας τα λέω και κερδίζετε την εμπιστοσύνη έμπρακτα. Γιατί από λόγια χορτάσαμε. Τόσο που μάθαμε να ζούμε με αυτά.

Μην ξεχνάτε λοιπόν τι έχετε κάνει εσείς για κάποιον στο παρελθόν και αν τον πληγώσατε. Ή τι αντίκτυπο έχει στον άλλον. Και καλό θα είναι που και που (λέμε τώρα) να αναλογίζεστε εσείς γυναίκες, αλλά και εμείς οι άντρες, τι λάθη έχουμε κάνει και μετά να κρίνουμε.

Αυτά για σήμερα γυναίκες. Ναι, εννοώ εσάς που απαξιώνεται πια να μας μιλάτε, σβήνετε τα πάντα γιατί προφανώς πλέον δεν σας είμαστε χρήσιμοι, ξεχνάτε τι έγινε όταν είχατε την ανάγκη μας και ωραιότατα συνεχίζεται τις ζωές σας, λες και δεν τρέχει κάστανο. Τον χαρακτήρα μας τον έφτιαξαν όμως τα έργα σας. Και τα λέει η Νατάσα Θεοδωρίδου (φανατική της στήλης το Νατασάκι)


Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.