Αντιδράσεις κατά Ερντογάν από ένωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αντιδράσεις στα ελληνικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκαλεί η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κυπριακή σημαία, στο πλαίσιο της 7ης συνάντησης κορυφής του Βοσπόρου, για την διεθνή οικονομική συνεργασία.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε γραπτή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε. Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα, πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ε.Ε., αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα».

Η Ένωση Κεντρώων

«Όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει η παράνοια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τις δηλώσεις του κάθε φορά ξεπερνά τα όρια, καθ’ ότι όσα λέει είναι εξοργιστικά και απαράδεκτα.

Είναι καιρός πολλοί Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν αλλάζει, τονίζει η Ένωση Κεντρώων, καταγγέλλοντας την ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για την μη επίλυση του Κυπριακού, ενώ η πολιτική της εδράζεται στην περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.