Ένα παράξενο φεγγάρι

Καθώς ο Νοέμβριος είναι προ των θυρών έχει στις αποσκευές του να μας προσφέρει ένα σπάνιο και μοναδικό φεγγάρι: την Πανσέληνο που θα ζήσουμε στις 14 Νοεμβρίου. Θα συμβεί στον ταύρο, ένα ζώδιο παθιασμένο και γεμάτο από πόθους, αλλά θα είναι και σε τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, όψη που θα δώσει στα συναισθήματά μας τεράστιο βάθος .
Αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι το τι θα δούμε. Και πρέπει να το δούμε. Επίσης, δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο μέχρι το 2014, οπότε για τίποτα μην το χάσετε από τα μάτια σας.

2016 – 1948 = 68 χρόνια

Η Πανσέληνος λοιπόν του Νοεμβρίου θα είναι το μεγαλύτερο φεγγάρι που έχει αντικρύσει άνθρωπος από τις 26 Ιανουαρίου του 1948! Όσοι δηλαδή ζουν από τότε, ΟΚ, έχουν ξαναδεί ένα τόσο τεράστιο φεγγάρι. Οι νεώτεροι όχι! Είναι η πρώτη στιγμή στην ζωή τους που θα αντικρίσουν την Σελήνη σε όλο της το μεγαλείο, σε όλη της την λάμψη, σε όλη της την ένταση . Και θα είναι μια Πανσέληνος καρμική, γεμάτη γεγονότα, γεμάτη υποσχέσεις . Για τίποτα μην την χάσετε. Αλλά, χρειάζεται και προσοχή αυτή η Πανσέληνος η Γη θα ανταποκριθεί στην έλξη της με έντονους τρόπους.

30% μεγαλύτερη φωτεινότητα

Ενώ μια Υπέρ – Πανσέληνος έχει περίπου 14% μεγαλύτερη φωτεινότητα από την κανονική, εδώ μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό αύξησης της φαινόμενης φωτεινότητας που αγγίζει το 30%. Κι αυτό γιατί το φεγγάρι θα βρεθεί σε ένα πολύ, μα πολύ κοντινό περίγειο, άρα θα έχει και τεράστιες ελκτικές δυνάμεις. Οι παλίρροιες θα είναι πιο παλίρροιες, αλλά και οι σεισμοί, λόγω της ανάδευσης των εσωτερικών και υπόγειων υδάτων θα είναι τεράστιοι. Θα χρειαστεί να είμαστε προνοητικοί και να μην περιμένουμε ότι η Γη θα μείνει αμέτοχη σε αυτήν την τεράστια έλξη από τον δορυφόρο της.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.