recent

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Εθιστικό! Σπιτικά ποπ-κορν με γεύση παρμεζάνα

Εθιστικό! Σπιτικά ποπ-κορν με γεύση παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που ίσως δεν θεωρείται καν συνταγή. Ιδανικό τρικ για όταν έχετε παρέα στο σπίτι για ταινία. Η λύση των σπιτικών ποπ κορν είναι απίστευτα οικονομική, σκεφτείτε ότι για μία δόση ποπ κορν χρειάζονται περίπου 2-4 χούφτες (ανάλογα την κατσαρόλα) που δεν είναι ούτε 100 γραμμάρια.
Το καλαμπόκι για ποπ κορν κοστίζει περίπου 2 ευρώ/κιλό. Είναι πολύ πιο οικονομικά λοιπόν από τις έτοιμες σακούλες ποπ κορν ή ακόμα και τις συσκευασίες ποπ κορν για φούρνους μικροκυμμάτων!

Υλικά
καλαμπόκι για ποπ κορν
3 κ.σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο) – να καλύπτει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας
1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε λοιπόν αρωματικά ποπ κορν:

1. Ακολουθούμε τον κανόνα του «πάτου της κατσαρόλας», δηλαδή ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) και ρίχνουμε τόσο καλαμπόκι ώστε να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας.

(Αν ρίξετε περισσότερα τότε ίσως να σας μείνουν στο τέλος μερικά σκληρά και ωμά κομμάτια καλαμπόκι).2. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά (όχι δυνατή) και τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.

3. Σε 1-2 λεπτά θα αρχίσει η δράση. Στην αρχή θα αρχίσουν δηλά δηλά και μετά από λίγο θα ακούτε έντονο θόρυβο.

4. Μόλις σταματήσει ο έντονος θόρυβος θα ακούτε λιγότερα «χτυπήματα» μέσα στην κατσαρόλα.Τώρα είναι η ώρα για να τραβήξετε την κατσαρόλα από το μάτι.

5. Αφήστε τη για μισό λεπτό κλειστή και ανοίξτε τη.

6. Αν θέλετε σταματάτε εδώ. Ρίχνετε αλάτι και τέλος. Εμείς όμως θα πάμε ένα βήμα μπροστά τη γεύση.

7. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε αλάτι και τη 1 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

8. Το έξτρα βούτυρο στο τέλος θα βοηθήσει στο να κολλήσει και να λιώσει η παρμεζάνα πάνω στα ποπ κορν.

Και είναι έτοιμα για κατανάλωση!Μπορείτε φυσικά να τα αρωματίσετε με ό,τι θέλετε Γιατί όχι με λίγη πάπρικα ή ρίγανη;



Loading...
loading...
Από το Blogger.