7 πράγματα που πιστεύαμε όταν ήμασταν μικροί

Στο μυαλό ενός παιδιού υπάρχουν κάποιες αντιλήψεις λόγω ηλικίας, οι περισσότερες από τις οποίες θα αποδειχθούν λανθασμένες ή έστω υπερβολικές όσο μεγαλώνει. Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές:
Φυσικά κανένα παιδί δεν ξέρει μέχρι κάποια ηλικία με ποιον τρόπο έρχονται στον κόσμο τα παιδάκια. Συνήθως οι γονείς καταφεύγουν στην εύκολη απάντηση με τον πελαργό στη σχετική ερώτηση του παιδιού τους.

Όλα τα παιδάκια πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και όσο πλησιάζουν οι γιορτές φροντίζουν να είναι «καλά παιδιά» για να τους φέρει καλό δώρο.

Τα παιδιά αυτών των ηλικιών είναι ονειροπόλα και κάποια στιγμή καταλήγουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Συνήθως διαλέγουν εντυπωσιακά επαγγέλματα, χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η ζωή κατά κανόνα τους επιφυλάσσει πολύ διαφορετική τύχη.

Πολλά παιδιά όταν ακούνε θορύβους τη στιγμή που έχουν ξαπλώσει το βράδυ είναι πεπεισμένα ότι υπάρχουν τέρατα και φαντάσματα κάτω από το κρεβάτι ή στην ντουλάπα.

Ο μπαμπάς είναι ατρόμητος και η μαμά η πιο όμορφη και πιο ικανή στον κόσμο. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο μυαλό τους τα παιδάκια και είναι σπάνιες εκείνες οι περιπτώσεις που θα αναθεωρήσουν τη συγκεκριμένη αντίληψη με την πάροδο των χρόνων.

Μπορεί να μην το έχουν επιχειρήσει ποτέ, όμως ορισμένα αγόρια σε αυτές τις ηλικίες πιστεύουν ότι έχουν υπερ-δυνάμεις όπως οι σούπερ ήρωες που βλέπουν στην τηλεόραση. Προσποιούνται ότι πετάνε, θεωρούν πως μπορούν να αναμετρηθούν επιτυχώς με πολλούς και άλλα παρόμοια.

Τέλος, η παιδική αθωότητα που όμοιά της δεν υπάρχει. Τα παιδιά είναι ανέμελα, δεν έχουν σκοτούρες στο κεφάλι τους και αντιμετωπίζουν πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς καχυποψία. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με ό,τι ισχύει στο μυαλό ενός ενηλίκου.
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.