5 βήματα στην σχέση

Θα το λέμε και θα το λέμε πάλι και θα το λέμε συνέχεια: η σχέση δεν είναι στατικό θέμα. Είναι ένα δυναμικό σύνολο που περνάει από πολλά στάδια. Και έχει μεταλλαγές, κανονικές αλχημικές μεταστοιχειώσεις.
 Αυτό είναι και ημαγεία του έρωτα, ότι σε αλλάζει και αλλάζει και ο ίδιος και ναι, όλα αλλάζουν, όλα γυρίζουν, όλα γίνονται διαφορετικά. Τα διακριτά βήματα σε μια σχέση είναι 5, και όσο πιο επιτυχημένη είναι, τόσο πιο ομαλά και διακριτικά θα περάσετε από το ένα στο άλλο, χωρίς καν να το καταλάβετε.

Ο κεραυνός και η αστραπή

Η πρώτη γνωριμία είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται. Ο κόσμος σου όλος τελεί υπό κατάληψη από την σκέψη του άλλου, ο έρωτας χτυπάει σαν καταιγίδα. Συνήθως οι ποιητές και γενικά οι καλλιτέχνες όταν μιλάνε για έρωτα, αυτήν την φάση περιγράφουν, την πιο εντυπωσιακή, αλλά όχι και την πιο ουσιαστική.

Η αναγνωριστική σύζευξη

Όταν περάσεις με κάποιον το πρώτο στάδιο του έρωτα, περνάς στην φάση της συνύπαρξης. Γιατί το νόημα του έρωτα δεν είναι να φέρει προσωρινά σε επικοινωνία δύο άτομα, αλλά να τα κάνει ένα. Ένα λειτουργικό ζευγάρι, που ο ένας θα παίρνει δύναμη από τον άλλον. Αυτή η συνύπαρξη στο πρώτο στάδιο είναι απλά αναγνωριστική, γιατί στην ουσία δεν μπορούμε να ξέρουμε, όσο ερωτευμένοι κι αν είμαστε, αν τελικά μας αρέσει η κοινή ζωή με τον άλλον.

Δεν το περίμενα αυτό

Τα πρώτα σύννεφα σε μια σχέση έρχονται ακριβώς με την απόφαση μιας κοινής ζωής. Και αυτό γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Δεν είναι εύκολο να πάρεις την ζωή σου και να την ενώσεις με την ζωή κάποιου άλλου. Και δεδομένου ότι πριν συμβεί αυτή η ένωση δεν ξέρεις ουσιαστικά τίποτα για τον άλλον, λογικό είναι να έρχονται και κάποιες απογοητεύσεις. Αν δεν είναι πολύ ζωτικοί οι λόγοι της απογοήτευσης, αν δεν υπάρχει κάποιος επικίνδυνος εθισμός για παράδειγμα που δεν τον ήξερες, δεν υπάρχει λόγος για μικρά ελαττώματα να διαλυθεί η σχέση. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε ο εαυτός σου, οπότε, αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Αλλά ούτε περίμενα τόση αγάπη

Στην ουσία όταν μπαίνουμε σε μια σχέση περιμένουμε εκ προοιμίου να προδοθούμε. Γιατί; Γιατί θεωρούμε ότι οι άνθρωποι είναι κακόβουλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει επιβιώσει ακριβώς γιατί είναι συνεχώς από ένστικτο σε θέση άμυνας. Αυτό δεν αφορά μόνον τους πρακτικούς τομείς της ζωής, αλλά και την συναισθηματική σφαίρα . Όταν όμως μέσα σε μια σχέση έρθουν οι πρώτες δυσκολίες και αντιμετωπιστούν από κοινού, με αγάπη και κατανόηση, όλος ο κόσμος γλυκαίνει. Και εκεί μπαίνουν οι βάσεις για το επόμενο, το πιο ουσιαστικό βήμα μιας σχέσης.

Για πάντα μαζί

Δεν είναι υποχρεωτικό ότι μια σχέση, ακόμα και μια μεγάλη αγάπη, θα καταλήξει σε αυτό το «θα ζήσουμε αιώνια μαζί». Και σίγουρα όσοι το έχουν καταφέρει θα σε διαβεβαιώσουν ότι η σχέση τους όπως εξελίχθηκε δεν έχει καμία συνάφεια με τον αρχικό τους έρωτα. Αλλά, είναι μια αληθινά μαγική συνθήκη. Αν το καταφέρεις να έχεις αυτήν την σχέση για πάντα, έχει αλλάξει ολοκληρωτικά το εγώ σου και έχει περιέλθει σε μια πολύ ανώτερη πνευματικά κατάσταση. Και μόνον για αυτό, αξίζει να προσπαθήσεις.
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.