Από μελαχρινή κατάξανθη χωρίς να καταστρέψεις τα μαλλιά σου - 4 συμβουλές για την μεγάλη αλλαγή

Λένε πως μία μεγάλη αλλαγή στην ζωή μιας γυναίκας ξεκινάει από τα μαλλιά της κια δεν έχουν άδικο, καθώς το πρώτο που σκεφτόμαστε οι περισσότερες μετά από μία απογοήτευση, ένα νέο ξεκίνημα ή και από βαρεμάρα, είναι να αλλάξουμε τα μαλλιά μας.
Και επειδή οι Ελληνίδες αγαπούν το ξανθό, απατώντας στις παρακάτω ερωτήσεις θα καταλάβεις αν τα μαλλιά σου μπορούν να αντέξουν αυτή την μεγάλη αλλαγή.


Είναι η τρίχα σου (ήδη) σε καλή κατάσταση;

Υπάρχουν διάφοροι «μύθοι» για την συγκεκριμένη αλλαγή από μελαχρινή σε ξανθιά... πορτοκαλί τούφες, κατεστραμμένη ρίζα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αν, λοιπόν, θέλεις να είσαι σίγουρη πως τα μαλλιά σου θα αντέξουν, τότε πρέπει να ξεκινήσει σιγά σιγά τις αλλαγές. Μην πας δηλαδή από το ένα άκρο της μελαχρινή στο άλλο της πλατίνας. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα, προτίμησε ή να αφήσει λίγο χρόνο ακόμη μέχρι ή να κάνεις μερικές θεραπείες πριν τα βάψεις.


Χρησιμοποιείς συχνά εργαλεία ισιώματος;

Αν αποφασίσεις να κάνεις μία δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, τότε θα πρέπει να διαλέξεις με ποιο τρόπο θα τα επιβαρύνεις. Αν δηλαδή επιβαρύνεις την τρίχα σου βάφοντάς την, θα πρέπει να σταματήσεις για λίγο να χρησιμοποιείς εργαλεία που παράγουν θερμότητα. Αν πάλι δεν μπορείς να το αποφύγεις με τίποτα... πες ναι σε κάποια προϊόντα που θα αναδομήσουν την τρίχα σου και μην το παρακάνεις με την θερμοκρασία.


Μπορείς να ξοδέψεις μερικά χρήματα παραπάνω σε προϊόντα hairstyling και θεραπείες

Η αλλαγή δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Γι΄αυτό όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να φροντίσεις να μην μετατραπεί η τρίχα σου σε ... στάχυ. Προϊόντα επανόρθωσης, μάσκες για τα μαλλιά και μερικές θεραπείες για γερή τρίχα (όπως με κερατίνη), θα είναι σίγουρα μέσα στα έξοδά σου. Γιατί δεν είναι μόνο η αλλαγή... είναι και η συντήρηση.Θα έκανες μία ενδιάμεση αλλαγή όπως το sombre και τις babylights;

Αν είσαι ή του ύψους ή του βάθους, τότε μην το κάνεις πράξη και στα μαλλιά σου (γιατί αυτά δεν είναι). Οι πιο hot τάσεις τις σεζόν είναι ανταύγειες που με βάση το χρώμα της ρίζας σου, είναι λίγο πιο ανοιχτές και το αποτέλεσμα είναι αρκετά φυσικό -ανάλογα και με το τι θα επιλέξεις.

Πηγή: Bovary.gr
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.