Ο άνθρωπος που έφτιαξε μόνος του ένα δάσος (Βίντεο)

Περισσότερα από 30 χρόνια πριν, ένας έφηβος με το όνομα Jadav “Molai” Payeng ξεκίνησε να φυτεύει σπόρους κατά μήκος μιας άγονης, αμμώδους έκτασης, κοντά στη γενέτειρά του, στην περιοχή Ασάμ της Ινδίας.
Το έτος ήταν 1979 οι πλημμύρες είχαν παρασύρει στη συγκεκριμένη έκταση έναν μεγάλο αριθμό φιδιών, τα οποία ο 16χρονος τότε Payeng βρήκε νεκρά.

«Τα φίδια πέθαναν εκεί, μέσα στη ζέστη, καθώς δεν υπήρχε κανένα απολύτως δέντρο στην περιοχή. Κάθισα και έκλαψα πάνω από τα άψυχα κουφάρια τους», δήλωσε ο Payeng στους Times της Ινδίας.


«Ήταν μακελειό. Ειδοποίησα το δασικό Τμήμα και τους ζήτησα αν μπορούσαν να φυτέψουν μερικά δέντρα στην περιοχή. Μου είπαν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει εκεί, έτσι, αντί αυτού, μου ζήτησαν να προσπαθήσω να φυτέψω μερικά μπαμπού. Ήταν οδυνηρό, αλλά το έκανα. Δεν υπήρχε κανείς για να με βοηθήσει», προσέθεσε.Σήμερα, η άλλοτε άγονη αμμώδης έκταση είναι ένα δάσος 1.360 στρεμμάτων – ίσως ένα από τα μεγαλύτερα δάση του κόσμου που βρίσκεται στη μέση ενός ποταμού – το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες ποικιλίες δέντρων και μια εκπληκτική ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων πτηνών, ελαφιών, πιθήκων, ρινόκερων, ελεφάντων, ακόμα και τίγρεων.Το δάσος, το οποίο ονομάζεται πλέον «Δάσος Molai» από το ψευδώνυμο του δημιουργού του, φυτεύτηκε και καλλιεργήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Payeng, ο οποίος σήμερα είναι 47 ετών.Σύμφωνα με την εφημερίδα Asian Age, ο Payeng έχει αφιερώσει τη ζωή του στη συντήρηση και ανάπτυξη του συγκεκριμένου δάσους, ενώ, μάλιστα, μένει εκεί απ’ όταν ήταν έφηβος – μόνο που τώρα έχει μία σύζυγο και τρία παιδιά να τον συντροφεύουν.
  
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.