Δημοσιεύτηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούνται οι έλεγχοι των οδηγών –και η έρευνα στα αυτοκίνητα τους- από τους δασικούς υπαλλήλους οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα φορούν υπηρεσιακή στολή και θα εφοδιαστούν με νέες υπηρεσιακές ταυτότητες και σήματα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, οι δασικοί υπάλληλοι δύναται να προβαίνουν σε ελέγχους της ταυτότητας οδηγών και να διενεργούν έρευνα στα αυτοκίνητα τους. Και στην περίπτωση που κάποιος από τους οδηγούς αρνηθεί τον έλεγχο, τότε οι δασικοί υπάλληλοι θα ζητούν αμέσως τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του Λιμενικού ανάλογα με την περίπτωση.

Οι δασικοί υπάλληλοι – ως ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι- έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους σε οδηγούς και εκτός δασών με την επίδειξη πάντα της υπηρεσιακή τους ταυτότητας.

Επιπλέον, υποχρεούνται να φορούν υπηρεσιακή στολή (χειμερινή ή καλοκαιρινή), πηλήκιο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας και να διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.