Σκουρλέτης: Να αποφύγουμε τον κίνδυνο τέταρτου μνημονίου - Υποστήκαμε πολιτική ήττα στο ασφαλιστικό

«Καμπανάκι» για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου, αν δεν δοθεί λύση σε βασικά ζητήματα, έκρουσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα πρέπει να...
αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, για αυτό και η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Πρέπει να δοθεί λύση στο χρέος τώρα», επεσήμανε

«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνική οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα». Ωστόσο δήλωσε ότι «εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη».

«Υποστήκαμε μια ήττα αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητές μας και κάναμε σωστή επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δώσαμε τη μάχη με αβεβαιότητες και ανοιχτά ζητήματα επειδή το ζήτησε ο λαός».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμός τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας».

Αναγνώρισε ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις επιρροές που υπήρχαν στο διεθνές πεδίο, αλλά συμπλήρωσε πως έδωσε τη μάχη και προσέφυγε στον λαό, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και πάλι.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρέμβαση στο λογισμικό της ΔΕΗ...

Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.