Ο Οκτώβρης θα είναι πάντα ο μήνας των ζυγών…

Οκτώβριος: Ο μήνας των ζυγών.Ας τους γνωρίσουμε…
Κακά τα ψέματα έχουμε μια δική μας ευαισθησία. Λίγο υπερβολική, λίγο ξαφνική, ορισμένες φορές λίγο ακατανόητη. Έχουμε και μια γιγάντια αναποφασιστικότητα. Δεν είναι ότι δεν θα θέλαμε να ήμασταν αποφασισμένοι και έτοιμοι για όλα, είναι ότι απλά από την φύση μας , είναι αδύνατον!

Είναι ότι θα μας πάρει ώρες ανάλυσης και σκέψης να αποφασίσουμε κάτι και όταν τελικά το αποφασίσουμε, το μετανιώνουμε. Δεν είναι ότι θέλουμε πάντα ότι θέλει ο άλλος, όπως λένε πολλοί για μας, είναι πώς δεν θέλουμε να τα βάζουμε με την αναποφασιστικότητα μας. Γιατί ξέρουμε πως ο,τι και να αποφασίσουμε θα πούμε εν τέλη “ μήπως να έκανα το άλλο;”

Δεν μας αρέσουν τα διλήμματα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Οπότε μην μας κάνετε την ζωή δύσκολη. Μη μας βάζετε διλήμματα, τόσο απλό!

Γενικά πάντως είμαστε απλοί άνθρωποι. Ούτε άλυτα μυστήρια, ούτε σκοτεινοί χαρακτήρες. Είμαστε αυτό ακριβώς που βλέπετε. Έχουμε μια περίεργη ειλικρίνεια. Ή θα γελάμε ή θα κλαίμε. Κάνουμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε, λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε. Την στιγμή που το νιώθουμε και την στιγμή που το πιστεύουμε.


Έχουμε την εντύπωση πως η ζωή είναι ένα τεράστιο πάρτι, τις περισσότερες φορές, με εμάς οικοδεσπότες. Δίνουμε λίγη σημασία στις στεναχώριες και μεγάλη στις χαρές. Πολλοί μας χαρακτηρίζουν αναίσθητους για αυτόν τον λόγο μα είναι απλά η θέληση μας να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Μετανιώνουμε πολύ εύκολα – η αναποφασιστικότητα που λέγαμε- και γιαυτό ζητάμε και συγγνώμη εύκολα. Είμαστε φουλ ερωτευμένοι με τον έρωτα, τα ροζ συννεφάκια και τις πεταλούδες στο στομάχι.

Μισούμε τους τσακωμούς, τους καυγάδες και δεν αντέχουμε τις αντιπαλότητες. Η ιδανική κοινωνία για μας θα ήταν μια κοινωνία απόλυτης ειρήνης και γαλήνης.Αγαπάμε αφόρητα την δικαιοσύνη. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν ζυγό είναι να τον αδικήσεις.

Η δικαιοσύνη είναι το ανώτατο σκαλοπάτι στις αξίες μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την αδικία. Όχι μόνο εις βάρος μας άλλα εις βάρος οποιουδήποτε. Αυτό μας εξοργίζει και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να εξοργιστούμε.

Η αλήθεια είναι πως μας αρέσει να μιλάμε για τον εαυτό μας, άλλα περισσότερο μας αρέσει να σας βοηθάμε, να σας ακούμε και να υπερασπιζόμαστε – τους αδικημένους πάντα- .

Α! Και το σημαντικότερο; Αγαπάμε την ισορροπία στη ζωή. Εξ ου και η ζυγαριά. Ούτε της ανεξαρτησίας, ούτε της οικογένειας, ούτε του έρωτα, ούτε της καριέρας. Τα θέλουμε όλα σε αναλογία ποσοστών. Όλα ή τίποτα, λοιπόν, για τους ζυγούς.

Χρόνια μας πολλά!

Της Τζένης Ντεμιράι.
Loading...
loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.