Δείτε το ωραιότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο που κάποτε ήταν θέατρο (φωτογραφίες)

Ο χώρος που κάποτε λειτουργούσε ως μουσική σκηνή και αργότερα ως σινεμά είναι σήμερα μια όαση για τους φίλους της ισπανόφωνης λογοτεχνίας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Το El Ateneo Grand Splendid άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Μάιο του 1919 ως Teatro Grand Splendid, παρουσιάζοντας πάνω στην εντυπωσιακή σκηνή του πολλούς ξακουστούς τραγουδιστές τανγκό. Το 1929 μετατράπηκε σε κινηματογράφο και από το 2000 λειτουργεί ως βιβλιοπωλείο.Τον επανασχεδιασμό του χώρου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Fernando Manzone με ιδιαίτερο σεβασμό στα αρχικά σχέδια των Peró και Torres Armengol. Διασχίζοντας κανείς την «πλατεία» μπορεί ακόμη να θαυμάσει τις νωπογραφίες στο θόλο, τα θεωρεία με τον περίτεχνο διάκοσμο και φυσικά την αυλαία με τις βαριές κόκκινες κουρτίνες.


Στη θέση όπου κάποτε δέσποζε η σκηνή πλέον λειτουργεί το καφέ του βιβλιοπωλείου, ενώ σε κάθε επίπεδο φιλοξενούνται χιλιάδες τίτλοι, ταξινομημένοι ανάλογα με το είδος τους, οι περισσότεροι ισπανόφωνοι.


Το βιβλιοπωλείο, το οποίο υποδέχεται πάνω από 1.000.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, έχει ψηφιστεί ως το δεύτερο ωραιότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο.
 
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.