«Δεν αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης από τη ΝΔ, από τις φωνές της ΝΔ και διάφορες στημένες διαδικασίες, η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας από τον ελληνικό λαό», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, στο περιθώριο ομιλίας της σε συνέδριο στα Γιάννενα.

Η... κα Γεροβασίλη σημειώνει ότι η αντιπολίτευση της ΝΔ δεν είναι χρήσιμη, αλλά επικίνδυνη.

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος άσκησε κριτική για τη στάση της αξιωματικη αντιπολίτευσης να ζητά επανειλημμένα εκλογές και για τη στάση της αναφορικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τη «βλέπουμε να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων».

Τέλος δεν παρέλειψε σχολιάσει αρνητικά τη στάση της ΝΔ σχετικά με τη συντονιστική επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στο ερώτημα εάν φθείρεται η κυβέρνηση από την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε ότι «καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν έχει φθαρεί επειδή κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει η κυβέρνηση. Κι ας το λέει και 7 φορές τη μέρα».

«Η κυβέρνηση φθείρεται ή όχι αναλόγως με το αν υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και της χώρας και αυτό επιστρέφει στην ίδια μέσω του λαού» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «δεν αλλάζει λοιπόν η εικόνα της κυβέρνησης από τη ΝΔ, από τις φωνές της και διάφορες στημένες διαδικασίες, αλλά θα κριθεί και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, από τον ελληνικό λαό, ως οφείλει».

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι για την κυβέρνηση «αποτελεί ρύθμιση στο αυτονόητο, μια αυτονόητη παρέμβαση της πολιτείας ως όφειλε για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού».

«Αυτό όμως εξελίχθηκε σε μια μείζονα σύγκρουση πολλαπλών συμφερόντων», είπε βάλλοντας κατά της ΝΔ, η οποία, μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, «αποφάσισε να το χειριστεί με έναν τρόπο, ώστε να συμβάλει στη μη λύση του προβλήματος, όσο μπορεί, με τελικό στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης μέσα από την αποδόμηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων», τόνισε η ίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι η ΝΔ, «όπως θα όφειλε μια χρήσιμη και ώριμη αντιπολίτευση», θα έπρεπε από πριν να συμβάλει σε έναν γόνιμο διάλογο, αλλά αρνήθηκε να το κάνει.

«Θα όφειλε», συνέχισε, «να συμβάλει στη σύσταση του ΕΣΡ, δεν το έκανε, και μάλιστα τορπίλισε τη διαδικασία και σήμερα κόπτεται περί αδιαφάνειας που δήθεν δημιουργεί η κυβέρνηση».

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε πως «όλο αυτό είναι αντιληπτό όμως από την ελληνική κοινωνία, η οποία θέλει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο». Ακόμη, πρόσθεσε ότι« πρέπει και οφείλει ο καθένας να πληρώνει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού» και η πολιτεία οφείλει να κάνει τα πάντα προς το δημόσιο συμφέρον και «όχι προς το συμφέρον κανενός ιδιώτη».

Αναφορικά με τη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι εάν υποθέσουμε πως η επιτροπή αυτή συγκροτούνταν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλει απόψεις με άλλο ένα κομματικό όργανο.

Επισήμανε δε, ότι αποτελείται από φορείς, κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο διάλογος και τόνισε -ασκώντας κριτική στη ΝΔ- ότι αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, και εξέτασης σημείων συμπτώσεων ή διαφωνιών, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης. 

Ειδικότερα, η Όλγα Γεροβασίλη  επισήμανε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα εξεταστεί μέσα από τις προβλεπόμενες εκ του Συντάγματος διαδικασίες, για να σημειώσει ότι η σύσταση της Επιτροπής αφορά στη διενέργεια διαλόγου και όχι εξέταση του Συντάγματος.

«Ένας διευρυμένος διάλογος με την κοινωνία είναι απαραίτητος κατά την άποψή μας και όσο πιο ευρύς και πλούσιος είναι ο διάλογος τόσο πιο κοντά στους θα βρεθούμε. Αυτό είναι κάτι άγνωστο για τη ΝΔ, και ο διάλογος και το άνοιγμα των διαδικασιών».

Επανέλαβε δε, ότι έχει συγκροτηθεί μια Επιτροπή για να συντονίσει αυτόν τον διάλογο και όχι για να δει στην ουσία του το Σύνταγμα, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό και αποτελείται από φορείς κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς κτλ, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτεραμέχρι την Άνοιξη.

«Αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος και να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πρόβλημα να βάλλει και εναντίον προσώπων προκειμένου να τους αποδομήσει, ακόμα κι αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειωσε η ίδια.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι « είναι πάγια τακτική της ΝΔ για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο», τονίζοντας πως «αυτή δεν είναι μια χρήσιμη αντιπολίτευση, είναι μια επικίνδυνη αντιπολίτευση διότι δημιουργεί άλλου τύπου αντανακλαστικά που κανείς, εκτιμώ ούτε οι ίδιοι, δεν θα ήθελαν να δουν μπροστά τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Loading...
featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ
featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.